What Now

Vilka är ni och hur skulle ni beskriva er musik för de som aldrig hört er?

Vi heter “What Now?” och spelar modern rock med influenser från alla möjliga håll.

Kan ni kort presentera ert band och vilka ni är Var kommer ni ifrån?

Vi är ett nytt rockband från kungälv, som kör stenhårt live och jobbar oss sakta mot världsdominans. Vi kommer från lite blandade delar av västkusten, alltifrån Stenungsund till Göteborg. Vi är: Alexander Eriksson på sång, Malte Leifsson och Daniel Hedlund på gitarr, Thomas Green på trummor och Richard Swärd på bas.

Hur bildades ni?

Alla kände varandra genom Mimers Hus gymnasium, där vi gick på estet/musikprogrammet. Alexander och Malte jammade jämt på rasterna mellan lektionerna, och de förstod snart att de var tvungna att starta ett band. Det var naturligt att fråga våra bästa vänner Richard och Thomas om de ville haka på, och så blev det. Med tiden så började vi skriva egna låtar, och det var tydligt att en gitarr till behövdes för att få ett fetare sound. Då rekryterade bandet deras vän Daniel Hedlund, och bandet var då komplett.

Vad kommer bandnamnet ifrån?

Bandnamnet kom egentligen av tvång, på ett sätt! Vi skulle registrera oss inför ett lokalt musikevenemang, och självklart behövde man skriva sitt bandnamn.
“Vad fan ska det stå? Vad fan skriver vi nu? Vad nudå? What Now?”- och så hade vi kommit på namnet!

Hur skulle ni beskriva er musik? Var hämtar ni er inspiration? Vad är ambitionerna med bandet?

Vårt sound är liksom mittpunkten där våra olika influenser möts, och resulterar i en stil där allas personlighet lyser igenom. Vi hämtar mycket av vår inspiration från stora klassiska pop, rock och metalband som verkligen kan äga scenen. Vårt sikte är att en dag se våra favoritartister från sidan av scenen som vi delar, istället för att se dem från publiken som fans.

Beskriv er eller bästa spelning. Var finns den bästa publiken?

Våran bästa var våran första. Och de bästa fansen finns vart vi än spelar!

Vad kan publiken förvänta sig av er? Har ni några ritualer innan ni går på scen?

Fest. Vi är där för att ha kul, och det kommer definitivt att kännas när man står där och röjer tillsammans med oss. Innan scen förbereder vi oss faktiskt inte alls. Vi väntar tills tiden är inne, och sen kör vi bara.

Hur ser framtiden ut för er? Vad är på gång?

Vi ser fram emot nya gig, och just nu längtar vi efter att få spela på grymma göteborgsställen såsom STICKY FINGERS och Pustervik. Och efter ett tag, Ullevi såklart! Under hösten och våren ska vi skriva en drös med nya låtar, och jobba oss mot ett fullängdsalbum.

Sång: Alexander Eriksson

Gitarr: Malte Leifsson

Gitarr: Daniel Hedlund

Bas: Richard Swärd

Trummor: Thomas Green

Vi finns på:

E-post: whatnowtheband@gmail.com