VNTER

Vilka är ni och hur skulle ni beskriva er musik för de som aldrig hört er?
Vi är VNTER från Göteborg och skulle bäst beskriva oss som stor, explosiv, högenergisk arenarock med influenser från Foo Fighers, Biffy Clyro, Muse och Queens of the Stoneage.
Bandet har även en Podcast som drivs av Andy som heter White Limo Rocks Podcast där vi gör avsnitt med oss mellan alla goa gäster som är med. Nästa avsnitt med oss kommer komma ut den 14:e Oktober där vi bland annat pratar om våra gig på Live at heart och den nya singeln som släpps den 12:e Oktober.

Hur bildades ni?
VNTER är en förlängd arm av bandet White Limo som Andy var med och drev i 5 år och som lades ner Sommaren 2017. Alla som spelar musik eller för den delen håller på med något kreativt och är mitt uppe i någonting som man verkligen tror på vet att man inte bara kan lägga ner det utan att det kommer spöka lite i hjärnan. Detta gäller även bandet VNTER som då tar vid där White Limo slutade, vi tar det bästa från den gamla tiden och applicerar våra influenser, unika spelsätt och vinklingar på det för att få det att låta ännu bättre och bli VNTER.

Vad kommer bandnamnet ifrån?
Som många band och bandmedlemmar så kommer livet emellan och man tvingas att separera från varandra och detta bandet är inget undantag. Till en början var en fantastisk människa som heter Oscar med bandet som inte är med i dag och han förslog att vi skulle heta någonting svenskt, fast att det skulle kunna gå att säga på engelska också. Vi bollade fram och tillbaka och Oscar skrek ut vinter! Jag (Andy) sa att du skall kunna googla på namnet och att då måste vi i stort sett vara ensamma om det MEN om vi tar bort i så kommer det både se snyggt ut i skrift och googlar du på det så kommer bara vi upp. Said and done VNTER it is! Plus att då kan vi också nörda lite med Game of thrones, VNTER is coming…

Var hämtar ni er inspiration?
Den senaste singeln Queen är inspirerad av en Avicii-låt från första början och texten är hämtad från mitt (Andy) egna liv med och mitt förhållande, singeln innan det är inspirerad av någon jag ogillar. Det finns inspiration i allt från citat till ett konstigt riff med Mastodon i VNTER´s låtar. Jag tror inte på att bara ta inspiration från en källa utan gör så mycket du bara kan, se platser, ät annorlunda mat, gör något du aldrig skulle göra i vanliga fall, ring nån du inte vågar ringa till, säg ja en hel dag och se vad som händer. Det låter kanske konstigt men om du gör samma saker, upplever samma saker, lyssnar på samma musik så kommer du förmodligen altid få samma resultat. Våga bryta mönster för att få mer inspiration det är vad vi gör och sök upp inspiration för inspiration kommer inte söka upp dig.

Vad är ambitionerna med bandet?
Vi vill höras och synas så mycket vi bara kan och såklart giga så mycket vi bara kan och orkar. Målet är att kunna göra en festivalturné på sommaren i hela världen och på höst/vinter kunna göra headlineturne på klubbar runt om i världen. Men med det sagt så har vi mängder med delmål och några av dom är att vara förband till större akter och åka på förbandsturne, släppa musik kontinuerligt, skaffa samarbetspartners och ha förbannat roligt. Målet är också att finnas kvar som band om 10 år.

Beskriv er bästa spelning.
Det var på Live at heart nu i år, vi hade inga förväntningar och vi insåg några timmar innan att vi inte kunde spela med våran egna backline och det ställer alltid till det lite i huvudet. Vi är väldigt lyckligt lottade att detta bandet är sammansatt av människor vars personliga egenskaper överglänser alla dåliga backlines i hela världen. Vi fick en go liten linecheck och det började samlas folk i gallerian som var venue för kvällen och vi var avslappnade och peppade på att leverera. Redan efter vår andra låt skrek folk att dom älskade oss och responsen var helt underbar, energin i gallerian var maxad och innan vi visste ordet av det så stod vi och kramades med publiken. När bandet och publiken är i symbios finns det inga ord som kan beskriva den upplevelsen och det var det som hände i Örebro den kvällen.

Vad kan publiken förvänta sig av er?
Ett tight, samspelt och superenergiskt band som överträffar dina förväntningar. Vi vill få alla som står med armarna i kors att klappa händer, sjunga med och rent av stampa foten. Du skall vilja ha mer efter du sett oss. Du skall vara lite frågande om vad som precis hände, hur fan det kunde vara så bra och varför har jag inte sett VNTER innan! Vi lovar att ge dig allt vi äger och har och var beredd på at det kommer vara extremt mycket.

Har ni några ritualer innan ni går på scen?
Vi sjunger alltid upp til en tysk snubbe på youtube och vi tar alltid ett kort på oss innan och postar på sociala medier men utöver det är det lite olika varje gång faktiskt.

Hur ser framtiden ut för er?
Väldigt ljus och spännande, vi skall göra klart några låtar till som är påbörjade och sen går vi in i studion förmodligen i mitten/slutet på Januari och spelar in 10-15 låtar. Tanken är att släppa en låt i månaden i ett år eller mer och sedan sätta ihop det med artwork till varje singel och göra ett snyggt koncept av det. Att ständigt vara aktuell med ny musik gör det hela lite mer spännande och låtarna vi redan har klara är otroligt bra. Vi kommer jobba mer med samarbeten som ni kommer att se inom en snar framtid på våra sociala medier, det är ett bokningsbolag i uppstart som vi kommer att ligga på, podcasten med våra avsnitt släpps med jämna mellanrum. Vad gäller gig så är pub anchor inbokat den 22:a November och vi har mer datum nästa år som vi inte kan gå ut med riktigt ännu så framtiden ser otroligt bra ut. Dessutom har vi bara börjat.
VNTER is coming…….

Andy Larsson -Ledsång & Gitarr
Mathias Jakobson – Gitarr
Claes Magnusson -Bas
Alexander Lundgren- Trummor