Ultimate Fate

 

Vilka är ni och hur skulle ni beskriva er musik för de som aldrig hört er? Kan ni kort presentera ert band och vilka ni är Var kommer ni ifrån?

Idag är det 3 Göteborgare och 1 Hasslöbo Ola Jacob Andreas Och Oscar.. är ett tajt gäng som älskar att äta pizza och lata oss, helst på söndagar när det är bandträff/musikskrivning på schemat. Vår musik är melodisk symphonisk metal med thrashmetal grund…. ja.. Metal typ…

Hur bildades ni?

Året va 2008, Ola Olsson och Jacob Hede Ville prova på något nytt och startade Ultimate Fate som ett sidoprojekt på deras Thrash Metal Band Violator , Ola gick ifrån sång till trummor (idag bas) och Jacob från bas till gitarr. Jennie Söderberg rekryterades som Vokalist, därefter ramlade Andreas keybord/growl och Oscar Sjöberg gitarr ifrån grannbandet Strings Of Verdandi.. (Delade replokal)

Vad kommer bandnamnet ifrån?

Ola kom på namnet på väg till studion…

Hur skulle ni beskriva er musik? Var hämtar ni er inspiration? Vad är ambitionerna med bandet?

Grund och botten är det gammal thrash som vi sedan lägger på orkestreringar och därpå trycker in melodier. Vilket har i sin tur genererat till frustration tårar och en och annan svordom när sång ska skapas och läggas på. Till slut brukar vi lyckas knyta ihop påsen.

Beskriv er eller bästa spelning. Var finns den bästa publiken?

Trollhättan på Backstage Rockbaren .. längesedan..idag är vi inte aktiva Live.. men det kommer.

Vad kan publiken förvänta sig av er? Har ni några ritualer innan ni går på scen?

Scenshowen kan i det närmaste beskrivas som en oförglömlig resa inom tid och rum. För så väl för de yngsta tillskotten i familjen som för den allra mognaste ungdom.

Ritualmässigt är det väl det gamla vanliga.

En klassiker är att spela mänsklig Tetris med oss själva som block. Vi väger oss innan akten och placerar de tyngsta av oss överst, precis som när man stoppar en pipa.

[Kapitel ii – Kräldjurstombolan] Därefter återskapar vi nattvarden där 12 olika djur från reptilsläktet får agera Jesu 12 lärjungar. Djuren kan inte ha ansenlig kroppsvolym, ty efter mötet läggs djuren i en tombola och lottas ut till publiken, som applåderar till stor glädje.

Ser vi att någon ur publiken skulle se på med det minsta förmäten uppsyn eskorteras givetvis dessa ”ligister” ut ur lokalen – Att våra kulturella och traditionella inrättningar respekteras till punkt och pricka är för oss i det närmaste essentiellt.

Hur ser framtiden ut för er? Vad är pågång?

Till sommaren så släpps vår första fullängdare med ny Vokalist och aningen förändrad band uppsättning.

 

Ultimate Fate

Hemlig- Sång

Andreas Bergqvist – Keyboards

Oscar Sjöberg- Gitarr

Jacob Hede- Gitarr

Ola Olsson– Bas

( Session) Oscar Nilsson – Trummor

Facebook 

Web 

E-post: 

 

foto: Linda Florin