The Senior Managements

Vilka är ni och hur skulle ni beskriva er musik för de som aldrig hört er?

Vi har haft lite svårt att själva beskriva vår musik men, när vi frågat runt så har musiken beskrivits som en blandning mellan Eagles och Thin LIzzy eller Journey och Bon Jovi. Kan förstå varför man tänker på låtar från dessa band för vi har ju själva lyssnat en på dem och tagit influenser såklart

Kan ni kort presentera ert band och vilka ni är Var kommer ni ifrån? 

Vi har en klassisk rockbandsuppsättning med Göran Edman på sång, Magnus Rosén på bas, Henrik Zetterlund på trummor och Dennis Heltorp på gitarrer och annat. Förutom Göran som håller till i Stockholm så är vi andra från västsverige.

Hur bildades ni?

För ett par år sedan började Dennis och Henrik resonera om att börja skriva lite musik tillsammans. Då fanns det ingen plan mer än att göra några coola låtar. Första låten vi skrev blev Jet Lag In Shanghai och har ett soloparti med gitarr och bas så vi kontaktade Magnus för att lägga bas. När det var dags för nästa låt så var vi en trio. Det var först när det började bli några låtar som vi började resonera om att vi behöver någon som kan sjunga på riktigt. Vi gjorde en demo med Tony Martin som var med i Black Sabbath och resonerade med Jeff Scott Soto men kom aldrig vidare med dem. När Göran lagt första sången på I See The Light så föll allt på plats. Görans lead och körarrangemang var precis det som behövdes för att fullborda soundet som är The Senior Management.

Vad kommer bandnamnet ifrån?

Dennis och Henrik var på ett bröllop på Malta för ett gäng år sedan och såg en skylt vid poolen på hotellet varning att man kaklet blir halt när det är vått, hälsningar The Management. Henrik föreslog att det är ett bra bandnamn. Det visade sig att det tyvärr var upptaget men med prefixet Senior så blev det rätt. Vi är ju inga ungdomar precis så The Senior Management passar oss perfekt. Översatt till svenska är det ju företagsledning vilket vi stämmer också. Vi bestämmer vad och vart The Senior Management ska någonstans

Hur skulle ni beskriva er musik? Var hämtar ni er inspiration? Vad är ambitionerna med bandet?

Som sagt innan är det lite svårt att beskriva vår musik genom att sätt den i ett fack. Vi blandar mellan flera stilar men i huvudsak så kan man väl säga att det är hårdrock med starka countryinfluenser. Det har varit oerhört centralt att varje låt på albumet ska bära sig själv och lika gärna kunna vara en singel. Vi har jobbat hårt att plocka fram en hook i varje låt. En princip vi hållit genom hela produktionen har varit att först när vi inte längre har några idéer på vad som kan göra låten bättre, först då vet vi att låten är klar.

Det vi vill uppnå med albumet Heart & Soul som släpps den 4 Maj är att bredda eller skapa en ny spännande genre som vi kallar Country Metal. Med låtarna vill vi berätta historier som människor kan känna igen sig i och förhoppningsvis bli berörda av. Vi vill leverera det med bästa kvalitet. Inledningsvis så jobbade vi med Mats ”Limpan” Lindfors som producent, mixare och mastering. Tyvärr så gick Mats hastigt bort och hans arbete med Heart & Soul försvann också. Han är saknad. Vi fick börja om och lyckades istället anlita Ronny Lahti som mixare och medproducent. Vi är väldigt nöjda med resultatet.

Vad vi hoppas mest på att folk börjar lyssna på våra låtar och vill höra mer.

Beskriv er eller bästa spelning. Var finns den bästa publiken?

Eftersom vi ännu inte har spelat live så blir nästa gig det bästa vi gjort med den bästa publiken.

Vad kan publiken förvänta sig av er? Har ni några ritualer innan ni går på scen?

Att utöver The Senior Managements låtar så planerar vi bjuda på höjdpunkter från Magnus Rosén och Göran Edmans karriärer med låtar från Hammerfall, Jorn, John Norum, Yngwie Malmsteen.

Hur ser framtiden ut för er? Vad är pågång?

4 Maj släpper vi debutalbum och hoppas att det kommer tas emot positivt. Sannolikt kommer vi göra en liten turné kopplad till releasen.

 

Göran Edman– Sång

Dennis Heltorp– Gitarr

Magnus Rosén– Bas

Henrik Zetterlund– Trummor

Vi finns på:

Spotify 

Youtube 

Facebook 

Instagram 

Web 

E-post: