The Parity Complex

Vilka är ni och hur skulle ni beskriva er musik för de som aldrig hört er? 

Vi är The Parity Complex, ett nytt spektrum av rock-scenen influerad av en variation av genrer som skapar ett fräscht alternativt sound. Vi blandar ambient elektronika med mörk, beat-stark rock och metal.

Kan ni kort presentera ert band och vilka ni är Var kommer ni ifrån? Hur bildades ni?

Vi härstammar från Skövde där vi växte upp och blev vänner i skolan. Vi fann syfte hos varandra vilket drog oss mot att börja skapa musik och tillslut The Parity Complex. Vi alla hade liknande influenser och var snabbt överens om vilket håll vi ville ta musiken.

Bandet i sin nuvarande form skapades i slutet av 2016, dock har vi tidigare spelat tillsammans under andra konstellationer i många år.

Den 24:e november 2017 släppte vi vårt självbetitlade debutalbum via Dead End Exit Records som idag har över en halv miljon streams på Spotify.

Vad kommer bandnamnet ifrån?

Ordet ”Parity” i The Parity Complex betyder paritet. I fysiken innebär en paritetstransform att man gör en spegelbild av sig själv. Vi vill att det här bandet ska vara en spegelbild av oss. Något som representerar oss och vad vi står för.

Hur skulle ni beskriva er musik? Var hämtar ni er inspiration? Vad är ambitionerna med bandet?

Mörk elektronisk rock. Vi inspireras av allt från pop och elektronisk musik till rock och metal. Vi har aldrig velat låsa oss till en genre utan försöker pusha både oss själva och rockscenen mot andra riktningar. Vi har ett genomgående mörkt och melankoliskt tema på debutalbumet som speglar både vår musik och estetik.

Ambitionerna har enda från starten varit att satsa och se hur långt vi kan ta bandet. Vi vill nå ut till en öppensinnad publik som kan relatera till våra texter och till det vi gör.

Beskriv er eller bästa spelning. Var finns den bästa publiken?

Oavsett var vi spelar försöker vi få en speciell kontakt med publiken. Den bästa upplevelsen är när man känner av en viss energi mellan oss på scenen och människorna som lyssnar, och då spelar det ingen roll var man är eller vem som lyssnar.

Vad kan publiken förvänta sig av er? Har ni några ritualer innan ni går på scen?

Vi vill alltid att vår liveshow ska vara gripande och stämningsfull men även energifylld och intensiv. Målet är att verkligen nå fram och beröra den som lyssnar.

Hur ser framtiden ut för er? Vad är pågång?

Vi jobbar på med att sprida vårt album. Vi är ute och gigar så mycket vi kan och knyter kontakter med nya människor som kan hjälpa oss framåt. Självklart planerar vi även redan inför nästa album.

Johanna Henriksson WennströmSång/Screams

Linus Holmström Gitarr/Kör

Dennis Hansson Gitarr/Synth

Axel Carlsson Bas/Synth

Felix Blomquist Trummor/Samples