Tears Of A Fallen Hero

Vilka är ni och hur skulle ni beskriva er musik för de som aldrig hört er?

Tears of a fallen hero är melodiös rock eller Punk/rock och även om det inte är någon strävan så är väl soundet åt Foo fighters eller Millencolin hållet.

Kan ni kort presentera ert band och vilka ni är Var kommer ni ifrån?

Vi är ett helt nystartat band som gjorde lite låtar, skickade filer till varandra och helt plötsligt började det låta bra. Då kände vi att vi ville släppa låtarna vi hade fått ihop. Vi drog väl igång lite seriösare sen vinter 2017. Vi är alla ursprungligen ifrån Kungsbacka 3 mil söder om Göteborg men nu har en utav oss flyttat till Floda. Vi spelade för några år sedan tillsammans i bandet Hero in action då vi var väldigt flitigt ute på vägarna.

Hur bildades ni?

Det var väl egentligen när gitarristen hade gjort riffet till våran senaste låt ”A hymn for the broken” som vi kände att, jävlar vilket gött riff! Det här måste vi göra något med! Trummisen Robin och Gitarristen Daniel började spela in och prodda låten, sedan fick jag (Rickard, sång) sätta mig och skriva sång. Men vi var väldigt noga med att allt skulle bli precis som vi hade tänkt oss så det tog en liten stund. Under tiden hade vi också snickrat ihop våran första singel ”Halo”. När jag och vår trummis började skriva sång så kom det på en gång. Därför valde vi att släppa den låten först, när den var klar så lossnade det direkt i skrivandet på ”A hymn for the broken”. Tears of a fallen hero var startat!

Vad kommer bandnamnet ifrån?

När vi spelade i vårat gamla band Hero in action så hade vi en väldigt populär låt som hette ”Tears of a hero”. När vi nu drog igång Tears of a fallen hero som band som är vi en medlem kort jämfört med förra bandet. Alltså en hjälte mindre, därav Tears of a fallen hero.

Hur skulle ni beskriva er musik? Var hämtar ni er inspiration? Vad är ambitionerna med bandet?

Melodier står helt klart i fokus för oss, men även energi! Inspirationen kommer väl från många håll då vi lyssnar på allt ifrån Metal, Rock, Punk, Pop osv. Både gammalt och nytt, som sagt så inspireras vi nog mest utav bra melodier, det kan vara en grym sångmelodi som ger en go känsla eller ett riktigt bra riff.

Ambitionen är väl att försöka skriva så bra musik som vi bara kan, men också att nå ut så att folk faktiskt få höra det som vi har snickrat ihop.

Beskriv er eller bästa spelning. Var finns den bästa publiken?

Oj vad svårt! Vi har ju inte spelat live med detta bandet ännu. Men visst har vi gjort många spelningar vi är grymt nöjda med genom åren. Svårt att välja någon enskild spelning eller stad oavsett land. Det man kan förvänta sig utav oss är ett jävla ös, vi vill alltid bjuda på show. Folk skall inte få en tråkig sekund, vi brukar köra med scenkläder, klättra, hoppa, vara i publiken osv. Vi har alltid känt att det är lika viktigt för alla att köra på det sättet, där har vi väl hämtat inspiration ifrån band som Refused och Randy. Det är också viktigt att få med publiken, det skall gå därifrån och känna att ”Fy fan va bra detta var!”. inte bara musikaliskt utan även visuellt. Oavsett om det är 20 eller 500 i publiken.

Vad kan publiken förvänta sig av er? Har ni några ritualer innan ni går på scen?

Ett jävla ös och vi alltid ger 100%!

Hur ser framtiden ut för er? Vad är pågång?

Jag skall i dagarna in och spela in sång på våran 3:e låt. Samtidigt skriver vi på låt 4:a som börjar ta form nu. Planen vi har pratat lite om är väl att när 5 låtar ä släppta så skall vi sätta ihop en EP som vi kanske släpper på vinyl eller cd, eller kanske båda. Sedan skall vi väl ut och spela så mycket vi kan när allt väl är släppt. Känns väldigt spännande!

– Sång

Rickard Andersson

– Gitarr

Daniel Hultberg

Bas

Daniel Hultberg spelar på inspelningen

– Trummor

Robin Kärnestedt

 

 

Följ Tears Of A Fallen Hero