Superdiesel

Låten My Time Is Over Now rullar under hela veckan på Pirate denna vecka, berätta om låten?

Tanken var att försöka beskriva hopplösheten och bitterheten man kan känna när man bryter upp från en relation utan att låten i sig blir deppig. Så vi kastade in lite punkrock, en aning disco och en stor portion “fuck this shit” och till slut hade vi en låt som man både kan gråta och dansa till. 

Vilka är Superdiesel?
Vi är ett finskt band med en svensk sångare som hållit på i snart 3 år. Det finns mycket erfarenhet i bandet och som vanligt så är det olika musikpreferenser som fått smälta samman till ett eget “Superdiesel” sound.  Debutplattan Elevate släpptes i mars 2019 och den har fått mycket trevliga recensioner i Finland så nu börjar vi snegla västerut.   

Hur skulle ni beskriva er musik för de som aldrig hört er?
Vi är nog ett ganska typiskt rockband helt enkelt. Inga konstigheter utan bara energi, känslor och dist. Vill man nämna influenser så kan man säkert säga Foo Fighters och Muse men vi har också fått höra det tyvärr bespottade namnet Nickelback nämnas om vår musik. Men det är inget vi är sura för. Vi är gärna “det finska Nickelback”. De hade helt tydligt nått som funkade för väldigt många människor även om en del rockpuritaner får allergiska utslag av det.   

Vad kommer bandnamnet Superdiesel ifrån?

Jag var inte med när det kom till (Daniel – sångare), men enligt legenden så uppenbarade sig en Marshall DSL förstärkare just i det ögonblick när bandnamnet skulle bestämmas. DSL blev till DieSeL and “the rest is history”…  

Vad är ambitionerna med bandet? 

Vi vill göra musik som vi själva gillar och som har potential att nå ut till en större publik. Vi har börjat klättra på stegarna hemma i Finland och nu riktar vi också blickarna mot Sverige som ett naturligt nästa steg. Men målet är absolut att etablera oss som ett naturligt inslag på den skandinaviska rockscenen.  

Vad kan publiken förvänta sig av er?
Energi, glädje och rock’n’roll 

Hur ser framtiden ut för er? 

Just nu letar vi ny basist, men fortsätter spela kontinuerligt hemma i Finland på större och mindre scener. Vi skriver också ny musik och räknar med att släppa nytt material med jämna mellanrum. Sen tror vi också att inom en snar framtid kommer första Sverigespelningen. Förhoppningsvis i Göteborgstrakten – så hör av er om ni vill boka lite finsk sisu! 

– Sång: Daniel Jakobsson

– Gitarr: Toni Kajasti

– Gitarr: Jere Riikonen

– Bas: – Topias Teirikko (t.om. augusti 2019)

– Trummor: Henrik Sirelä

Vi finns på: