StunGun Sons

Vilka är Stungun Sons och hur skulle ni beskriva er musik för de som aldrig hört er?

Vi är ett gäng grabbar från Sveriges alla hörn, bosatta i Stockholm.

Musiken vi spelar kan beskrivas som ett kärleksbarn mellan The Hellacopters och Airbourne. Jävligt ösig rock!

Hur bildades ni?

Jag (Fredde) och Tim hade ett tidigare band som lades ner. Men vi kände på en gång att vi ville fortsätta. Samma kväll så började vi leta medlemmar. Tim va tjenis med Micke så den biten gick utan större problem. Efter att provlirat med honom en gång sa vi att han va med. Som tur va gick han med på det. Hahaha

Adam hittades på krogen. Efter att ha snackat med hans morbror i rökrutan om att vi letade sångare så springer han in och rycker ut Adam.

”Min systerson sjunger, ta med honom!!”

Sagt och gjort, vi bokade in ett provrep. Men han va ju svinpackad så när den dagen kom hade han totalt glömt bort det. Så Tim fick ringa och påminna.

Johan hade vi provat tidigare men han spelade då i ett annat band, så han tackade nej. Några månader senare så bjöd vi med honom på fest och efter den kvällen lämnade han sitt andra band för att lira med oss istället.

Vad kommer bandnamnet ifrån?

Det va Micke som kom på det! Efter flera månaders av tjafs så hade han skrivit upp namnet på vår whiteboard och efter att ha omedvetet stirrat på namnet en lång tid så tyckte vi alla att det lät jävligt fett tillslut.

Var hämtar ni er inspiration? Vad är ambitionerna med bandet?

Vår störst inspiration är The Hellacopters. Även mycket Airbourne. Men alla lyssnar på olika band och plockar inspiration från olika håll. Royal Republic, Gluecifer, Foo Fighters, Skidrow, Iron maiden and the list goes on!

Vi vill så klart komma så långt vi kan. Minimum är att kunna säga upp våra jobb och bara va ute och spela.

Beskriv er eller bästa spelning. Var finns den bästa publiken?

Svårt! Men i Karlskoga hade vi redigt lajbans spelning! Det va i och för sig bara en snubbe i publiken men han röjde som  fan. Han lyckades fylla lokalen själv Hahaha!

Dom stängdes strax efter vi hade lirar där så det va ju trist.

Vad kan publiken förvänta sig av er? Har ni några ritualer innan ni går på scen?

Det publiken kan förvänta av oss är grym rock, ett jävla ös på scen, dränkt i svett och öl! Målet är att du ska bli ölsugen när du hör/ser oss! Man önskar lite att man hade någon spännande, offra en get eller något liknande. Men det vi gör är att dricka bärs, lyssna på AC/DC och snacka skit.

Hur ser framtiden ut för er? Vad är på gång?

Framtiden ser ut som så att vi kommer spela in en musikvideo nu i september och där efter ska vi börja spela in nytt material. Spelningar håller på att bokas och kommer släppas när det är dags.

Sång: Adam Inghamn

Gitarr: Mikael Juntti & Johan Jönsson

Bas: Fredde Burestad

Trummor: Tim Jälminger

DELA ARTIKELN

Dela på facebook
Share on Facebook
Dela på twitter
Share on Twitter
Dela på linkedin
Share on Linkdin
Dela på pinterest
Share on Pinterest

Leave a comment

After Wrok

Mattias och Daniel är tillbaka med ett fullproppat förfestprogram

Wolfbrandt & Göbel

Christer och Kristoffer kör på igen, i detta tjugotredje avsnittet av Wolfbrandt & Göbel

Rocklistan

Rocklistan presenteras varje söndag kl 12 av Christian, Christer och Mattias. Listan bygger på det 20 mest sålda hårdrocksalbumen i Sverige under den gånga veckan.

Stäng meny
×
×

Kundvagn