Skallbank

Kan ni kort presentera ert band och vilka ni är? Var kommer ni ifrån?
Tömte – Vi är ett rock n roll-ish band.
Rickard – Vi är Skallbank och består av Andreas Jonsson, Mats Lindström, Andreas Tömte, Joakim Eriksson och Rickard Fäldt. Skallbank är ett tvättäkta Värmlandsband. Nästan… 
Mats – Förutom jag som kommer från Orust! Men har bott i Värmland sedan 2000, så börjar väl snart bli accepterad som Värmlänning?
Rickard – Och jag är från Dalsland men har bott lika länge i Värmland som Mats.
Hur bildades Skallbank?
Tömte – Personligen närvarade jag inte när själva idén kom till. Men jag fick frågan om att sjunga med ett gäng med bra polare och fantastiska musiker så vem är jag att tacka nej. Planen var att göra nångon låt och dricka några öl… blev fler låtar och än mer öl än vad som var tänkt!
Rickard – Bandet bildades en blöt natt vid en eld mitt skogen när ölet smakade alldeles för bra för att låta sömnen ta över.
Mats – Och de första riffen skrevs runt den där elden, de är dock bortglömda… Skallbank kan nog vara band nummer 25+ som jag varit med och bildat i goda vänners lag och rus. Men denna gången blev bandet till verklighet och det blev förjävla bra!
Varifrån kommer bandnamnet?
Tömte – Bra fråga… frågan skickas vidare till Jonzon döparen. 
Jonzon – Jag bara la fram ett arbetsnamn, och tror bestämt att i den perioden hade jag ständig huvudvärk och yrsel, därav blev namnet Skallbank.
Hur skulle ni beskriva er musik? Var hämtar ni er inspiration?
Tömte – Rock n roll där vi tar ut svängarna hur vi vill. Lite punk, lite döds, ja lite vad fan vi vill!
Rickard – Vi blandar friskt och hittar inspiration från rockens alla hörn. När Tömte sen lägger på sin fagra stämma är det den sista pusselbiten för att bilda en röd tråd i vår annars spretiga riffrepertoar.
Mats – Ibland när vi skriver låtarna så känns det nästan väl klassiskt men så fort Norges starkeman (Tömte) gör sitt så rättar det till sig.
Ni har precis släppt en ny EP, berätta om den.
Tömte – Den är inspelad I Music a Matic i Göteborg med Chips Kiesbye ifrån Sator som proddare och Henryk Lipp bakom rattarna. 
Mats – Grymt att få jobba med dessa herrar som har jobbat med Hellacopters, Millencollin, Michael Monroe mfl.
Beskriv er första eller bästa spelning.
Tömte – Vi har inte lirat mycket live med detta bandet än. Första giget vi fick och tackade ja till va på ett ställe i kKrlstad som hette Båten. Båten hette det för att det är just det, en båt. När vi tackade ja hade vi typ tre färdiga låtar så vi fick skriva och repa ihop resten av vårt set illa kvickt. Båten är förankrad men rör sig ändå lite vilket fick ljusriggen som stod bakom Jocke (trummis) att nästan falla över honom under soundcheck. 
Mats – Stället var även fullt med folk och som sjöng med i dem låtarna som vi släppt, galen respons.
Rickard – Svår fråga. Vi har inte haft så många gig än och det beror på att vi är kräsna när det gäller den biten vilket också resluterat i att alla gig har varit bra och haft sin charm. Sweden Rock 2016 måste nog ändå ses som det som toppat hittills.
 
 
Har ni några ritualer innan ni går på scen? 
Tömte –  tar några öl. 
Mats – Sen några öl till…
Hur ser framtiden ut för Skallbank? Vad är på gång?
Tömte – Lovande, mycket lovande. Vi har en del saker på g i skrivande stund. Följ oss på Facebook för alla uppdateringar.
Mats – 2017 kommer bli vårt bästa år hittills, utan tvekan.

Skallbank är:

Andreas Tömte – Sång

Rickard Fäldt – Lead Gitarr

Mats Lindström – Gitarr

Andreas Jonzon –  Bas

 Joakim Eriksson – Trummor

Facebook

Youtube

www.skallbank.se

Instagram: @Skallbank

Twitter: @skallbank