Shape Of The New Sun

Vilka är ni och hur skulle ni beskriva er musik för de som aldrig hört er? Kan ni kort presentera ert band och vilka ni är Var kommer ni ifrån?

Vi är ”Shape of the new Sun” från Skaraborg. För att göra det enkelt kan vi säga att vi spelar melodiös hårdrock.

Hur bildades ni?

Vi bildades i en replokal i september 2014. Meningen var att vi skulle träffas för att ”jamma” lite tillsammans. Men redan vid första ”jammet” skrev vi den första låten. Och sedan dess har det fortsatt.

Vad kommer bandnamnet ifrån?

Det finns ingen djupare meningen med vårt bandnamn. Det både låter och ser bra ut. ”Shape of the New Sun”. Ett tidlöst namn.

Hur skulle ni beskriva er musik? Var hämtar ni er inspiration? Vad är ambitionerna med bandet?

Vi skriver all musik tillsammans. Alla i bandet bidrar med att skapa vårt sound. Vi fyra tillsammans är ”Shape of the New Sun”. Och inspirationen får vi från band som vi själva lyssnar på. Vi var tonåringar på 80 talet och lyssnade mycket på 70 och 80 tals hårdrock. Allt från Thin Lizzy till Journey. Vi lyssnar på mycket annat också. Inte bara hårdrock.

Vår ambition med bandet är att skriva låtar som vi själva vill lyssna på. Och att spela live inför publik. Självklart vill vi hitta en publik som tycker om vår musik. Och vi vill naturligtvis att vårt debutalbum ska nå ut till så många som möjligt. Att det får den uppmärksamhet vi tycker att det förtjänar.

Beskriv er eller bästa spelning. Var finns den bästa publiken?

Vi har gjort flera bra spelningar och har svårt att säga vilken som har varit bäst. Men om vi måste välja en så blir det när vi öppnade för ”Smash into Pieces” tillsammans med tre andra band i Lidköping i början av oktober i år. Det var väldigt kul.

Vad kan publiken förvänta sig av er? Har ni några ritualer innan ni går på scen?

Det man kan förvänta sig av ”Shape of the New Sun” live, är att vi låter lika bra live som i studion. Det är vår styrka. Vi är ett liveband. Nästa inbokade gig är på Backstage i Varberg den 19/1 2018.

Hur ser framtiden ut för er? Vad är pågång?

Hur framtiden ser ut beror delvis på hur det utvecklar sig med albumet. Vi har fått dom första prognoserna från skivbolaget. Albumet har sålt mer än vad vi har hoppats på. Vi har fått lysande recensioner av albumet i europa, USA och Japan. Burrn!Magazine Japan gav oss 82/100%.

 

– Sång/Gitarr Thomas Kihlberg

– Gitarr Ivan Persic

Bas Håkan Holmström

– Trummor Tomas Persic

 

 

Vi finns på:

Spotify 

Youtube 

Facebook 

Web 

E-post: