Sedative Heights

Vilka är ni i Sedative Heights och hur skulle ni beskriva er musik för de som aldrig hört er?

Sedative Heights består av Jörgen Bergström och Henrik Malm. Våra influenser spänner sig från hårdrock och Heavy Metal till synth och egentligen all sorts musik. Alla genres har små guldkorn.

Sedative Heights är ett band som gör ganska vemodig musik faktiskt. Vi blandar rock med ballader, det som alla låtar har gemensamt är att de till 90% är skrivna i moll. Vi försöker också ha ett djup i texterna, nåt som betyder nånting och inte bara är ord.

Vad kommer bandnamnet ifrån?

Bandnamnet kommer efter flera års funderande på ett bra namn, och till slut kom jag på att lyssna på Sedative Heights ska vara lite som att ligga på ett mjukt moln och bara låta sig omslutas av vår musik.

Låten som rullar denna vecka på Pirate Don’t Cry Tonight, hur kom den till?

Detta är en låt som handlar om en kväll då jag satt på kvarterskrogen där jag bodde, helt ensam och bara med en kall öl och läste Sportbladet. Det var väldigt lite folk där, och jag såg en tjej som satt tillsammans med två killar som bara grät och grät. Hon var kraftigt svartmålad, naglarna lika svarta och håret var färgat kolsvart. Efter ett tag reser hon sig upp, och bara gick och satte sig vid mitt bord och jag frågade varför hon grät. “Jag är manodepressiv” svarade hon. Jag frågade om hon befann sig på den ljusa sidan eller den mörka, något jag redan räknat ut av hennes smink och så, och hon svarade att hon var på en mörk plats. Vi satt och pratade hela kvällen, och efter flera timmar så slutade hon faktiskt att gråta. Men jag kommer alltid att minnas henne med en tår i ögonvrån.

Vad är ambitionerna med bandet?

Vår ambition är helt enkelt att fortsätta skriva låtar som fastnar i människors hjärtan, och att detta i förlängningen ger ett kontrakt så att vi kan komma ut och spela för en publik. Vi vill nå ut till så många som möjligt.

Hur ser framtiden ut för er?

Framtiden ser väldigt ljus ut. Vi har gett ut en EP med 5 låtar hittills och vi har väldigt mycket oinspelat, färdigskrivet material som mestadels såklart är musik i moll, men vi har även någon glad låt som kanske sticker ut lite från vårt normala sound. De nyskrivna låtarna är om möjligt ännu dystrare än det vi gett ut hittills och vi ser fram emot att göra klart dessa så vi fortsätter att utvecklas.

– Sång: All sång görs av Henrik Malm, inklusive körer och stämmor.

– Gitarr: Jörgen Bergström och Henrik Malm

Bas: Jörgen Bergström och Henrik Malm

– Trummor: Jörgen Bergström och Henrik Malm

Vi finns på: