Scarlet

Vilka är ni och hur skulle ni beskriva er musik för de som aldrig hört er?

Scarlet är en varelse, ett väsen, ett uttryck för människor i samhället som identifierar sig som outcasts.

Musiken är en kort, intensiv jävla skalle, ett slag i ansiktet, ett omruskande. Den är text- och riffbaserad för att få igång lust, aggressioner och allting som vi har begravt långt in i oss.

Kan ni kort presentera ert band och vilka ni är Var kommer ni ifrån?

Bandet består av frontpersonen Scarlet. Hon är sprungen ur människors skrikande smärta, vrede och behov av acceptans och tillhörighet.

Hur bildades ni?

Scarlet har under några år främst verkat i den verkliga botten av samhällsskiktet.  Spridit musik i rum dit de kommersiella listorna inte hittar till människor som det moderna samhället inte vet existerar

Vad kommer bandnamnet ifrån?

Scarlet har en historik symbolik i att hamna i eller födas in i en situation i livet som är mot samhällsnorm och samhällsstruktur.

Hur skulle ni beskriva er musik?

På samma sätt som i första frågan 😉

Var hämtar ni er inspiration?

Det trasiga, nakna, ärliga och sanna i människor. Situationer och platser där man inte har råd med fasader eftersom all kraft läggs på att överleva.

Vad är ambitionerna med bandet?

Öppna människors ögon för skeva strukturer. Påverka människor att våga bryta sig loss ifrån förväntningar och måsten. Få dem att leva PÅ RIKTIGT.

Beskriv er eller bästa spelning. Var finns den bästa publiken?

Den bästa spelningen är när vi fått igång människor att svettas, gråta och skrika av glädje. När de springer ut från lokalen för att radikalt förändra något i sina liv som de tidigare inte haft mod till. Den bästa publiken är den som aktivt valt att närvara.

Vad kan publiken förvänta sig av er? Har ni några ritualer innan ni går på scen?

Publiken kan förvänta sig en intensiv, teatralisk och skakande scenupplevelse, och massor av kärlek.

Innan Scarlet och musiker äntrar scenen bjuder Scarlet på en shot Jack Daniels. Hon sticker dem även med en nål i fingret och blandar en droppe blod ifrån varje person som hon sen har i ett halsband runt halsen under giget.

Hur ser framtiden ut för er? 

Framtiden är späckad av spännande samarbeten och singelsläpp. Närmast i tid ligger ett gig på Putte i Parken den 29.e juni (http://putteiparken.se/karlstad/artist/scarlet/ )

Sång Scarlet