Revelations

Vilka är ni och hur skulle ni beskriva er musik för de som aldrig hört er? 

Skivaktuella Revelations är ett band från Stockholm som tilltalar den delen av publiken som saknar den klassiska 70 tals hårdrocken. Bandets sound har beskrivits som en frontalkrock mellan Black Sabbath och tidiga Maiden men med sina doom inslag och även svängiga influenser så har likheter dragits till band som Candlemass, Thin Lizzy & Led Zeppelin. I och med skivsläppet av fullängdaren “Gatekeeper” via Sliptrick Records har bandet turnerat flitigt under 2018 med bl.a en spelning på Rock the Boat med Accept och en miniturné med Chris Holmes (ex WASP) och en del festivalspelningar under sommaren.

Kan ni kort presentera ert band och vilka ni är?

Vi kallar oss för ett Stockholmsband men vi finns utspridda från Haninge i söder via Farsta till Upplands Väsby och Märsta norr om Stockholm. Replokalen ligger mitt emellan,  i Solna.

Hur bildades ni?

Janne Backlund(trummisen) startade bandet ihop med en annan basist och vi lade ut en annons efter en gitarist på bandfinder.se och Anders Stafrén anslöt. Vi hade ett par sångare och en sångerska i början, basisten slutade och nuvarande basisten Daniel Ramirez anslöt i slutet på 2012. Bandet spelade in en 4spårs ep och sedan slutade dåvarande sångaren och ersattes med Lasse Gudmundsson.

Vad kommer bandnamnet ifrån? 

Bandet funderade länge på bandnamn och en del arbetstitlar fans inledningsvis innan Janne presenterade “Revelations” som en kandidat. Namnet kom ifrån ett tidigare band han spelat i under gymnasietiden.

Hur skulle ni beskriva er musik? 

Vi spelar klassisk 70tals hårdrock. Främsta inspirationen är Black Sabbath. Vi försöker att göra musik som vi själva hade velat höra på en scen.

Beskriv er eller bästa spelning ?

Svårt att nämna en bästa spelning men turneerna med Paul DiAnno var ofta väldigt bra och roliga, spelningen på Getaway Rock Festival 2014 & Rock the Boat februari 2018 var ju fina upplevelser. Ja just det, det finns en spelning som rankas väldigt högt. För ett par år sedan spelade vi på Bowlan i Östhammar. En helkväll som arrangerades av Öregrunds hårdrocksklubb. Tre band var bokade och Revelations spelade tillsamans med Tad Morose & Bloodbound. En väldigt lyckad kväll där lokalen var fullsatt redan från start.

Vad kan publiken förvänta sig av er? Har ni några ritualer innan ni går på scen? 

Vi har inga driekta ritualer innan vi går på scen mer än att det  oftast är stressigt. man kommer fram till spelstället och oftast får man stressa för att vänta (de flesta banden vet exakt vad vi menar 🙂 ). Ibland sitter man och väntar i flera timmar på en ljudtekniker som ska dyka upp så man kan soundchecka och varje gång man frågar så kommer han om 5 minuter. Haha. 🙂 Då hade man kunnat checka in på hotellet och ligga o vila en stund istället.

Men vad publiken kan förvänta sig är att alltid ett par överaskningar och en bra show och vi utvecklar vårat liveframträdande hela tiden. Publik och fans som följt oss från början säger att vi blir lite bättre hela tiden.

Hur ser framtiden ut för er? 

Första halvan av 2018 har vi turnerat väldigt mycket i och med skivsläppet. Under sommaren gör bandet ett litet uppehåll med undantag med en festival spelning på nystartade festivalen “Uppsala Rock Nights” 6-7Juli. Under hösten är tanken att bandet ska fokusera på att repa in nytt material för att sedan gå in i studio och spela in en uppföljare till fullängdaren “Gatekeeper”.

– Sång Lasse Gudmundsson

– Gitarr Anders Stafrén

– Bas Daniel Ramirez

– Trummor  Janne Backlund

Vi finns på: