Pinstripe Conspiracy

Kan ni kort presentera ert band och vilka ni är Var kommer ni ifrån?

Vi är ett rejält rockband med rötter längs Sveriges klippiga västkust. Lite av en super-grupp faktiskt, med medlemmar som alla har gedigen erfarenhet från olika band, tillika en hel del turnerande i jeansfickan.

Vilka är ni och hur skulle ni beskriva er musik för de som aldrig hört er?

Högoktanig hårdrock med influenser från 70-& 80-talets Whitesnake och Deep Purple, pimpad med modern produktion, och därefter ingjutet i svenskt stål.

Vad kommer bandnamnet ifrån?

Ett snyggt och classy namn som spelar på amerikansk historia under förbudstidens hemlighetsfulla träffar. Ett exklusivt sällskap man gärna vill vara en del av.

Berätta om singeln som spelas på Pirate under veckan, Fool In Love?

Eric hade ett riff som låg och gnagde som behövde få komma ut, och till sist blev det en hel låt. Det fanns en demoinspelning med en amerikansk sångare, men det blev aldrig riktigt bra. När så Eric hittade Jonas och Fredrik, och Jonas satte tänderna i sången, skapades en riktig håll-käften-låt. Där och då föddes ”Fool in love” och Pinstripe Conspiracy.

Vad är ambitionerna med bandet?

Att sprida vår musik till alla som gillar hård rock med starka melodier, och därefter etablera oss live och välta varje lokal som kommer i vår väg. Frågor på det?

Vad kan publiken förvänta sig av er?

Vi släpper ingenting som vi inte är stolta över och står för till 100%. Det är hela grundidén med bandet. Vi är alla tillräckligt gamla i gamet för att veta vad vi vill och hur vi ska göra det. Därför lämnades ingenting åt slumpen den här gången. Eric ringde helt enkelt upp sin kompis Kee Marcello och frågade efter Sveriges grymmaste hårdrocksproducent, och fick namnet Jakob Herrmann till svar. Resten är historia…

Ni som ser oss live kommer att få en rejäl snyting, som när den slutat bulta övergår i den sköna smekning man bara vill ha mer av.

Hur ser framtiden ut för er?

Etablera oss som ett av Sveriges bästa rockband med en liveshow som berör både kropp och själ. Vi förhandlar i skrivande stund med ett bolag som vill hjälpa oss med marknadsföring och distribution, men vi är noga med att behålla alla rättigheter och kontroll över bandet.

RAWK!

– Sång: Jonas Månsson

– Gitarr: Eric Jexén

Bas: Fredrik Falk

– Trummor: (Jakob Herrmann) *

– Hammond/keyboard: (Håkan Werner & Björn Segerberg) *

* Studiosession

Vi finns på: