Perkele

Vilka är ni och hur skulle ni beskriva er musik för de som aldrig hört er?

Vi är Perkele som består av Ronnie, sång och gitarr, Chrisse bas och John på trummor. Musiken är väl egentligen en slags progressiv melodisk allsångspunk med metal, rock och hårdrocksinslag.

Hur bildades ni?

Jag (Ronnie) beslöt mig -93 för att starta ett band igen efter två tidigare band som gått i graven. Jag hade två vänner som spelade bas och gitarr som jag först slog mig ihop med. Jag spelade först trummor och sjöng men då jag egentligen spelade gitarr så beslöt vi oss om att ta in en trummis. Vi repade i en fritidsgård och en tid innan vi spelade in vår första demokasett så gav jag bandet namnet Perkele.

Vad kommer bandnamnet ifrån?

Namnet är ju som de flesta vet ett finskt svärord och jag hade levt med det under min uppväxt då jag har finskt påbrå. Namnet kändes kraftfullt och uppkäftigt som representrade bandet bra vilket det även gör idag.

Var hämtar ni er inspiration?

Annan musik inspirerar. Saker jag hör som jag önskar att jag skrivit själv. Till textrena är det mest allt som händer i världen, livet och vardagen.

Vad är ambitionerna med bandet?

Skapa musik, spela och njuta av det vi har just nu. Vi hoppas på att sprida vår musik. Vi tänker att eftersom vi gillar det vi gör så borde väl andra kunna göra det med.

Beskriv er eller bästa spelning.

Den är svår. Hemma i Göteborg är det alltid fantastiskt, så en av de bästa var på Sticky fingers för nåt år sedan. Superkul verkligen! I utlandet har vi haft två supergig i Leipzig och Eindhoven nyligen. Det känns som det bara blir bättre, vilket är kul. Men bästa konsert jag sett är Helloween på Partille arena. Jag var helt tårögd!

Vad kan publiken förvänta sig av er?

Bara det bästa! Vi ger gärnet varje gig och öser på från början till slut, som en ångvält.

Har ni några ritualer innan ni går på scen?

En ordentlig gruppkram!

Hur ser framtiden ut för er?

Här närmast har vi releasegig inplanerade i Berlin, Madrid, Hamburg, Göteborg, Malmö, Athen och i sommar blir det festivaler i Las Vegas och Tyskland.

Sång och Gitarr – Ronnie Hilmersson

Bas – Christopher Plumridge

Trummor – John Sandberg