Painted Sky

Vilka är Painted Sky och hur skulle ni beskriva er musik för de som aldrig hört er?
Elias: Vi är fem hårdrockare från Luleå som spelar en slags modern 70-tals rock. 

Hur bildades Painted Sky?
Simon: Vi sökte sångare genom att lappa upp hela stan med annonser och det enda vi hittade var ännu en gitarrist (Simme).

Simme: Jag notare att dom bara hade en gitarrist i bandet så jag tänkte “-Vafan, lika bra att söka”. Sångarannonsen gav inga lyckade resultat så jag testade att kontakta en gammal skolkamrat som stod utan band just då. Allt klickade och det var då Painted Sky bildades.

Var kommer bandnamnet ifrån?
Elias: I början av min karriär som elektriker jobbade jag i ett enormt garage, i ett rum intill hittade jag en låda som det stod “Painted Sky” på. Det tog resten av arbetsdagen innan jag insåg vilket perfekt namn det där var för bandet. 

Hur är livet för ett rockband i Luleå?
Ante: Livescenen för rockband har varit död länge men den börjar ta fart här uppe nu, men den är helt klart större söderut.
 

Beskriv er första eller bästa spelning.
Martin: Sweden Rock är den största spelningen vi har haft än så länge. Självklart var det en stor ära att spela på den heliga festivalen.

Var finns den bästa publiken?
Simon: Det ska vi ta reda på åt er, återkommer med svar. 

Hur är Painted Sky som liveband?
Ante: Painted Sky är, till skillnad från många andra moderna band, live när vi kör live. Inga pålägg eller förinspelade bakgrundsgrejer. Det är ett koncept vi aldrig kommer kliva bort från.

Har ni några ritualer innan ni går på scen?
Simme: Förutom att tvångsstämma gitarrerna 30 gånger och tälja till trumpinnarna  så gör vi inget annat än att ritualmässigt än att tagga till!

Hur ser framtiden ut för Painted Sky
Elias: Just nu skriver vi låtar till vårat kommande album, förutom det så är vi i kontakt med lite olika bolag och förbereder inför släppet.

Painted Sky är:
Martin Jonsson – Trummor
Simon “Simme” Mellin – Gitarr
Simon Lindgren – Gitarr
Andreas Strandljung – Sång
Elias Lennelöv – Bas

 

Webbsidor/sociala medier 

Facebook

Webbsida:

Instagram

Youtube: