Odessia

Vilka är ni och hur skulle ni beskriva er musik för de som aldrig hört er?

Vi är Odessia ifrån Varberg några mil söder om Göteborg. Vi är ett West Coast Stoner band med influenser av band som Black Sabbath, Orange Goblin, Mastodon m.m. Då undrar ni säkert vad är West Coast Stoner Metal? Jo det är så enkelt som det låter stoner metal ifrån Sveriges västkust på våra villkor. Eller kan man kalla det Mjuktuffrock som en skribent på en av Sveriges större musikblaskor så elegant utryckte det. Vår musik ät tung och svängig men med sköna melodier,. Tungt, gungigt och melodiöst.

Kan ni kort presentera ert band och vilka ni är Var kommer ni ifrån?

Som sagt vi kommer ifrån Varberg, västkustens pärla.

Vi är ett band med tre äldre herre i våra bästa år och kryddat med en ungtupp för att den yngre publiken skall kunna relatera till. Basist och trummis har lirat i andra band tillsammans

Hur bildades ni?

Vi bildades i slutet av 2015. M. Lundberg fick tipset ifrån sin tatuerare om M.Ström. Han ringde och de träffades. De började genast spåna på ideer och skriva musik. Dagens inriktning var inte given ifrån början men ganska snabbt så började de första riffen komma som senare skulle bli de låtar som Odessia lirar idag. Sedermera kontaktades vår trummis som spelat med M.Lundberg innan och de första låtarna började ta form. Året efter tog vi namnet Odessia och Jonathan gick med för att vi skulle få mer tyngd och kunna utveckla vårt sound.

 

Vad kommer bandnamnet ifrån? 

Efter ha lekt med många olika idéer så bestämde vi oss för Odessia. M. Lundberg hade tidigare föreslagit Odessa men det var redan tagit. Så kort och gott klämde vi in ett i det hela,. Detta visade sig att Odessia är ett släkte av nässeldjur. Och vad passar ett West Coast Stoner Metal band bättre än ett namn efter en manet

 

Hur skulle ni beskriva er musik? Var hämtar ni er inspiration? Vad är ambitionerna med bandet?

Tung och svängig metal med melodier. Vi får influenser ifrån många saker och band. Vi har alla spelat i många år i olika konstellationer och med tider influerats inte bara av “större” akter utan av individer som vi träffas eller spelat med.

 

Beskriv er eller bästa spelning. Var finns den bästa publiken? Då vi aldrig kommit utanför 50skyltarna i Varberg och gjort några spelningar så blir svaret enkelt. Varberg har den bästa publiken, åtminstone för oss. Av de 5 gig vi gjort så var det senaste ett av de bästa. Bra med folk som fick en rejäl dos av svettig, svängig West Coast Stoner Metal när den är som bäst. Bör ju tillägga att vi konkurrerade med nått hyfsat stort band på Ullevi den kvällen så vi kunde nog allt  klämt in några till i publiken.

 

 Vad kan publiken förvänta sig av er? Har ni några ritualer innan ni går på scen?

Vår publik kan vänta sig ett melodiöst tunggung av guds nåde… Inga krusiduller. Metal som får folk att gunga på höfterna, slänga med håret och dricka en och en annan öl till

 Hur ser framtiden ut för er? Vad är pågång?

Vi skall gå in i studion för att göra om lite gamla tracks för en ny release av vår debut demo och efter det så kommer vi ganska omgående gå in i studion igen för att spela in 2st låtar. Vi fortsätter letar gigs, samarbetspartners och bolag. Om allt klaffar so kommer vi med en större nyhet innan året är slut. Så det gäller att ålla sig uppdaterad .

 

 

– Sång/Gitarr: Mattias Ström

– Gitarr:Jonathan Henricsson

– Bas: Mattias Lundberg

– Trummor:Christopher Haigh