Nala

Nala besökte Antonina & Christian, missade du intervjun så kan du lyssna på den här under.

Vilka är ni och hur skulle ni beskriva er musik för någon som aldrig har hört er? Kan ni kort presentera ert band och vilka ni är? Var kommer ni ifrån?
Vi är Nala, ett alternativt rockband med psych/70-tals vibbar som frontas av en kvinnlig sångerska. Påminner om Queens of the stone age, Royal blood och Spiders. Vi håller till här i Göteborg med medlemmar från Kungälv (just norr om Göteborg) och Norsjö i Västerbotten.

Hur bildades ni?

Liselotte och Víctor lärde känna varandra när dom studerade musik uppe i Umeå. När studierna var klara flyttade Liselotte till Göteborg med Víctor där han kände Palle och Fredrik. Vi jammade ett tag i en liten stuga ute i Tjuvkil, och när Calle sedan gick med i bandet flyttade vi in i en riktig replokal och Nala tog sin början.

Vad kommer bandnamnet ifrån?

Víctor berättade under en bilfärd från ett rep att han inte har något mellannamn. Han hade funderat på att skicka in Nala som namnförslag till skatteverket för att han tyckte om det. Liselotte slängde ut frågan “Hade det inte varit ett bra bandnamn?” varpå någon instämde, men vi pratade vidare om annat. Nästa rep tog någon av oss upp det igen, och så blev det bestämt.
Víctor har fortfarande inget mellannamn..
Hur skulle ni beskriva er musik? Var hämtar ni er inspiration?
           Vi är alla ganska olika när det kommer till både musiksmak och personlighet, så inspiration hämtas även den från många olika håll!
           Rent musikmässigt är spannet väldigt brett och genreöverskridande, det finns ju bra musik överallt! Allt från Pink Floyd, via Tool, förbi Bob                   Marley och vidare till Foo Fighters och Death Cab For Cutie?! Ja… ni märker ju.
           Och på ett personligt plan blir vi nog alla inspirerade av att utvecklas och gå framåt i livet. Lite klyschigt kanske, men lika viktigt ändå!
Vad är ambitionerna med bandet?
Vår dröm är att kunna leva på det här. Vi vet att det krävs hårt jobb, så vi satsar järnet.
 

Beskriv er eller bästa spelning? Var finns den bästa publiken?

Putte i parken i somras var grym som första festivalspelning! Men den slår ändå inte vår spelning på Brewhouse i samband med kulturkalaset i Göteborg. Grym spelning då det var den största publiken vi haft. Folk var taggade och gillade vad vi gjorde och innan vårt set var slut var det fullt med folk som dansade och höjde ölflaskorna! Det var grymt!
Vi måste prova spela på så många ställen som möjligt först innan vi svarar på vart den bästa publiken finns!

Vad kan publiken förvänta sig av er? Har ni några ritualer innan ni går på scen?

Vi älskar att spela live, och den känslan vill vi förmedla. Våra set är fyllda av energi, grym musik och svett, så kommer du och ser oss live hoppas vi att du har svårt att stå still och börjar svettas med oss.
Innan ett gig ställer vi oss i en ring med armarna runt varandra och säger massa peppande saker. Sen lägger vi händerna på varandras, räknar till tre och skriker “Ossa!”
Tydligen något som folk gör när de spelar volleyboll.
 

Hur ser framtiden ut för er? Vad har ni på gång?

Vi har precis släppt vår singel How, When & Where som ni spelar här på Pirate rock! Vår andra singel “Lost” kommer i slutet på månaden. Sedan släpper vi vår debut-EP “Woman” fredagen den 10e november!
Vi besöker Stockholm för ett gig den 7e november, planerar release-gig, och siktar på att göra mindre turnéer i Sverige/norden under hösten och vintern.

Nala

 

Sång: Liselotte Lindgren

Gitarr: Víctor Naranjo Barrios
Gitarr: Paul-Henrik Vallgren
Bas: Calle Centerlund
Trummor: Fredrik Schütt
 
Vi finns på
Spotify                 https://open.spotify.com/artist/1T0eu4ndXsPXDVnIesiQCV
Facebook             https://www.facebook.com/nalasweden
Instagram            @nalasweden
web                     nalasweden.com
e-post:                info@nalasweden.com