Movin In Stereo

Vilka är ni och hur skulle ni beskriva er musik för de som aldrig hört er?

Vi är Movin In Stereo. Kort och koncist så spelar vi någon slags form av rock/punkrock.

Kan ni kort presentera ert band och vilka ni är Var kommer ni ifrån?

Vi är ett band med medlemmar från många hörn. Tre av oss kommer från Sverige men Scott, vår sångare, är från Nya Zeeland, sen har vi också Tommy som kommer från England. Bandet är dock baserat i Göteborg.

Hur bildades ni?

Det var Scott och jag, John, som startade bandet. Vi hade spelat tillsammans i många år i andra band men liksom tappat glädjen i det vi gjorde just då. Därför valde vi att börja om från början och det visade sig va ett bra beslut.

Vad kommer bandnamnet ifrån?

Vi hade mängder av olika namnförslag men tillslut tyckte vi att Movin In Stereo lät bäst. Indirekt är det från en gammal låt med The Cars.

Hur skulle ni beskriva er musik? Var hämtar ni er inspiration? Vad är ambitionerna med bandet?

Vi har många band gemensamt som vi verkligen gillar och därför kändes det ganska naturligt att vårt sound influerades mycket av dom. En korsning mellan Social Distortion, Hot Water Music och Against Me! för att nämna ett par stycken.

Inspirationen flödar, vi har mängder av låtar och idéer så det hela kommer väldigt naturligt. Vår ambition är att fortsätta giga och släppa ny musik så länge någon orkar lyssna.

Beskriv er eller bästa spelning. Var finns den bästa publiken?

I stort sett vilken klubbspelning som helst.

Vad kan publiken förvänta sig av er? 

Att vi har väldigt mycket energi ute på scen, vi alla tycker det är roligt och förhoppningsvis smittar det också av sig till publiken.

Hur ser framtiden ut för er? 

Härnäst kommer vi fortsätta giga, både i Sverige men senare även utomlands. Sen har vi har redan ett nytt singelsläpp på gång också.

– Sång Scott James

– Gitarr John Wennergren

– Gitarr Tommy Gentry

Bas Joakim Kaskadklippa

– Trummor Ola Stridh

Vi finns på: