Mindlane

Vilka är ni och hur skulle ni beskriva er musik för de som aldrig hört er?

Vi är bandet MINDLANE, ifrån dels Skepplanda, och Göteborg. Vi är ett 3 manna band, och våran musik hamnar under kategorin progressiv metal.

Våran musik är djup och melankolisk, med tunga 8 strängade gitarrer och en massa goa melodier.

Hur bildades ni?

År 2016 började vi som så många andra band: som ett studio projekt. Under åren har detta projekt nu utvecklats och blivit till något mycket större och seriösare än vi själv anade. Vi släppte i början på 2017 våran första platta ”Unspoken Silence” där vi hade den stora äran av att bli gästad av en god vän och även föredetta medlemmen ifrån AMARANTHE, Andreas Solveström. Det var verkligen en skit kul grejj att ha med honom.

Vad kommer bandnamnet ifrån?

Band namnet MINDLANE kommer ifrån temat och terapin bakom ”att skriva av sig” tex : om sina djupaste tankar och funderingar om saker och ting som är lite svåra att prata om i verkligheten, och det eviga grubblandet inom oss själva om vad man borde och inte borde lägga tid på i livet.

Var hämtar ni er inspiration?

Vet inte riktigt om det finns nån direkt unik formel. Kanske under medvetet nånstans finns det nog massor av saker och band som inspirerar haha. Jag antar att det är en kombo av allt vi själv gillar.

Vad är ambitionerna med bandet?

Vi vill ju såklart nå ut, så att så många som möjligt ska få möjligheten att höra våran musik både live och på album överallt i hela världen. Vi vill nå ut med våran musik till lyssnaren som kanske till och med kan relatera till vårt budskap, som jag verkligen tror många kommer att kunna göra.

Beskriv er eller bästa spelning.

Som individuella musiker så har vi hunnit beta av många turneer i olika konstellationer, i olika delar av världen, och det har funnits många fantastiskt bra spelningar som vi har spelat. Men med MINDLANE har vi aldrig hunnit spela live än faktiskt. Men vad är det dom säger ”den som väntar på nåt gott, väntar alltid för länge”

Vad kan publiken förvänta sig av er?

När det väl är dags för oss att ta plats på scenen igen efter denna tids frånvaro ifrån live scenen kan folk förvänta sig en glöd, värme och något äkta som varit inlåst alldelles för länge haha. Vi hoppas få träffa alla våra fantastiska fans som följt oss sedan början.

Har ni några ritualer innan ni går på scen?

Ingen svartmagi eller häxkonster, utan lite uppvärmning med dom individuella instrumenten, och att försöka hålla lugnet på sin plats brukar räcka. Och peppa varandra såklart. Kan hända att man måste koppla upp sig på avloppsledningen med, men det hör ju till.

Hur ser framtiden ut för er?

Vårat andra album kommer ut för allmännheten den 22 februari, och musik videon till första singeln ”Just Let Go” har precis kommit ut på YOUTUBE, så vi hoppas såklart att den blir positivt mottagen. Så låt oss se om folk ens förstår sig på våran musik haha. Vi hoppas ju givetvis på detta. Dom framtida planerna och visionerna är många och stora, och vi hoppas såklart att få dela med oss av våran musik på så många olika sätt som möjligt i världens alla hörn.

Sång – Reine Svensson (ex OUTSHINE)

Gitarr – Joonas Niskanen (ex ONE WITHOUT, ex CHARACTERS)

Trummor – Hannu Mäkelä