Mile

 Vilka är ni och hur skulle ni beskriva er musik för de som aldrig hört er?

Vi är MILE, ett ungt och hungrigt band från Skövde. Vi släppte vårat debutalbum 2015 och sedan dess har vi kört på så mycket vi bara kan. Vårt andra album släppte vi nu i januari och det har fått topprecensioner! Vi är ett band som ska upplevas live och det är där som vår musik verkligen får liv. Vår musik kan beskrivas som tunga maskinliknande riff som blandas med klassisk hårdrockssång och befriande refrängmelodier.

Kan ni kort presentera ert band och vilka ni är Var kommer ni ifrån?

Vi kommer från Skövde och vi består av medlemmar med helt olika bakgrunder och även helt olika musiksmaker vilket vi tror bidrar till den mix av ny metal blandat med klassisk 80-talsrock som utgör Mile:s sound. Vi strävar alltid efter att ha refränger som sätter sig lätt hos lyssnaren och att ha tunga riff som är lätta att gunga med till.

Hur bildades ni?

Tre av originalmedlemmarna i Mile spelade tidigare i bandet Cabinett som lades ner p.g.a av bristande intresse från vissa bandmedlemmar. Fredrik Palm, Marcus ”Masken” Karlsson och Marcus Folke från bandet Cabinett bestämde sig för att starta ett nytt mer seriöst band som blev Mile. Senare hoppade Marcus Folke av bandet p.g.a studier och Niklas Tidholm tog över platsen som Bassist. Mile visste att det var tuff konkurens från andra band vilket gjorde att vi repade i ett helt år innan vi tog vårt första gig så att vi skulle vara bra live från början.

Vad kommer bandnamnet ifrån?

Vi ville ha ett kort, lätt namn som inte satte oss i ett visst fack eller musikgenre. Vi vill att man ska höra bandnamnet ”Mile” och inte direkt tänka på en viss musikstil utan istället lyssna på oss och sedan bilda sin egen uppfattning.

Hur skulle ni beskriva er musik? Var hämtar ni er inspiration? Vad är ambitionerna med bandet?

Några i bandet lyssnar på Slipknot och In flames medans andra lyssnar på Queen och Iron maiden. Det är oftast så våra låtar byggs upp, Den som gör gitarr-riffen och musiken tänker tungt och mer metal medans den som gör sångmelodier tänker Iron maiden och Queen eller något annat mer melodiöst band. Vi tror att det är därför många gillar vår musik för alla kan hitta något dom gillar i varje låt, Vare sig du gillar hårdare metal eller klassisk Heavy metal. Inspiration hämtar vi från både band som Avenged sevenfold, Engel, In flames men också Iron maiden, Queen och viss popmusik.

Våra ambitioner med bandet är att ta det så långt som möjligt. Målet är att leva på musiken och att turnéra över hela världen. Vi stannar inte förens vi kommit dit vi vill med vår musik!

Beskriv er eller bästa spelning. Var finns den bästa publiken?

Vi var nyss på turné i Brasilien där vi hade våra bästa spelningar (hittills). Publiken är med på varenda liten sak som händer på scen och ju mer energi vi i bandet ger, desto mer får vi tillbaka. Vart den bästa publiken finns vet vi inte än men vi hoppas på att spela så mycket som möjligt för att hitta den!

Vad kan publiken förvänta sig av er? Har ni några ritualer innan ni går på scen?

Vi är ett band som ska upplevas live. Vi får ofta höra att vi är mycket bättre live än på skiva för det är svårt att få in energin som uppstår live på en skiva. Publiken kan förvänta sig mycket rörelse och en helt grym energi! Vi lägger verkligen 110% bakom varje ackord, sångton och trumslag live!

Vi kör den klassiska 1,2,3..MILE innan vi går scen så det är ingen speciell ritual så sett. Vi stretchar galet mycket innan för att kunna röra oss som vi gör på scen;)

Hur ser framtiden ut för er? Vad är pågång?

Vi ska spela in nästa musikvideo från albumet ”The world in focus” nu i vår och sedan blir det lite spelningar i sommar på bland annat Metal Park ihop med Sparzanza och Art nation. I sommar börjar vi skriva lite ny musik inför nästa singelsläpp nästa år. Annars är det spela så mycket som möjligt som gäller. Vi älskar att spela och det planeras en till turné i Brasilien i vinter.

Marcus ”Masken” Karlsson- Sång

Fredrik ”Freddyawesome” Palm – Gitarr

Dave Wallberg – Gitarr

Niklas ”Nike” Tidholm – Bas

Dennis ”Viking” Kjellgren – Trummor

Vi finns på:

Spotify 

Youtube 

Facebook 

Instagram @mileband

Web 

E-post: