Lord Of Cyclopes

Vilka är Lord Of Cyclopes;

Pelle ’Reckless’ Stubelius – Captain

Jocke ’Spectdrums’ Brändström – Super Engines

Jorge ’Rigger’ Randel – Space Base Communications

Axel ’Shank’ Johansson – Electrics

Martin ’Vacuum’ Petersson – Electrics

Låten Inverted Midas Touch rullar denna vecka på Pirate, hur kom den låten till?

Den kom till under en resa tillbaka i tiden från år 2882, året då vi fick i uppdrag av Jack Hammaren ’Cyklopernas Härskare’ att resa till människans planet för att påbörja sökandet av nya lärjungar av Hans lära. Året när ‘Inverted Midas Touch’ skapades var 2015 och syftet var att skapa en låt som hade förmågan att vara medryckande och fånga uppmärksamheten från lyssnaren, samtidigt som dolda budskap omedvetet tränger sig djupt in i lyssnarens sinne.

Hur bildades ni?

Besättningen som den ser ut idag formades då vi först upptäckte cyklopernas planet, där Jack Hammaren regerar. År 2772, vilket är framtid för er men dåtid för oss, utses vi av jordens ledare att ge oss ut på en resa genom rymd och tid i ett desperat försök att hitta nya planeter/nya resurser då människans planet endast är några få år från total kollaps. En bit in på resan, på grund av magnetisk turbulens och tekniskt haveri, slukas vi av ett svart hål och slungas sedan ut mot cyklopernas planet, där vi kraschlandar.

Mycket händer under den resan. Vår forna besättningsmedlem George ‘Speedship’ Winnberg dras ner i ett giftigt träsk av ett enögt träskmonster. Axel ‘Shank’ Johansson och Martin ‘Vacuum’ Petersson har varit strandade på planeten i hundratals år efter att ha tillhört en tidigare rymdbesättning sänd från människans planet, vilken gick samma öde tillmötes som vi själva. Hur det kommer sig att Shank och Vacuum kunnat leva så länge och att vi tillslut blev värvade av Jack Hammaren och fick äran att bli hans primära besättning och budsändare kommer ni får reda på i den fulla historien, vilken kommer berättas i och med nästa album.

Vad kommer bandnamnet ifrån?

Vi är Jack Hammarens 1:a besättning och vi lever och lyder under hans namn. Jack Hammaren är Cyklopernas Härskare.

Var hämtar ni er inspiration?

Från läran, från budorden och från regelverket.

Beskriv er eller bästa spelning.

Vår nästa spelning är alltid den bästa. Just nu är det lördagen den 5 oktober på Dirty Deeds Rock Club i Göteborg, när vi lirar tillsammans med våra tyska allierade i Mount Atlas. Så bege er till Whoopsie Daisy på Wieselgrensplatsen den 5 oktober. Och glöm inte rymddräkten! Man vet aldrig var kvällen slutar…

Hur ser framtiden ut för er?

Vår framtid består av eviga sandstormar och blodröda gryningar. Eviga resor och kamper i Hammarens och lärans namn. Och många lärjungar kommer följa oss.

Slutet är i stunden, uppvaknandet är i morgondagen.

Vi möts i framtiden…