Legend Ice

Vilka är ni och hur skulle ni beskriva er musik för de som aldrig hört er? Kan ni kort presentera ert band och vilka ni är Var kommer ni ifrån?

Vi heter Legend Ice. Vi beskriver vår musik som energifylld heavy metal, lite åt power metal hållet, men inte med alla inslag av den teknisk briljans i ljusets hastighet som krävs för att vara ett renodlat power metal band. Vi är just nu en trio. Magnus Fallgren, gitarr och sång. Biffen Jörgensen, bas och Michell Jacobsson, trummor. Vi hoppas att snart kunna presentera ytterligare en medlem, en gitarrist till.

Hur bildades ni?

Vi startade 2012, Vi har spelat ihop i olika konstellationer tidigare. Nu var vi lite sugna på att göra något tyngre och skriva musiken själva. Vi hittade vår nisch rätt snabbt och har repat och spelat in sen dess.

Vad kommer bandnamnet ifrån?

Som alltid när man startar ett nytt band så gräver man ner sig i vad bandet ska heta. Vi hade lite olika förslag, men vi fastnade för Legend Ice till sist. Vi hade ingen tanke med namnet, vi tyckte bara det lät bra.

Hur skulle ni beskriva er musik? Var hämtar ni er inspiration? Vad är ambitionerna med bandet?

Vi kallar det som sagt för energifylld heavy metal. Vi har många inspirationskällor, vi har våra rötter i 70-tals rock, som Thin Lizzy och Black Sabbath, Judas Priest naturligtvis, allt som NWOBM förde med sig, med alla band som Iron Maiden, Diamond Head och Saxon. Naturligtvis Metallica och den amerikanska trasch metal scenen. Power metal som Avantasia, Nightwish, Stratovaroius. Så inspiration hämtas överallt kan man säga.

Beskriv er eller bästa spelning. Var finns den bästa publiken?

I våras spelade på ett fullsmockat Sticky Fingers. När hela publiken är med och klappar i takt, den känslan är obeskrivlig. Bästa gigen är på klubbar där man får bra publikkontakt och god respons. Då är det grymt kul.

Vad kan publiken förvänta sig av er? Har ni några ritualer innan ni går på scen?

Ett gig med Legend Ice är en energiinjektion. Vi ger järnet och älskar du hårdrock så kan du förvänta dig fullt ös. Ritualer innan vi går på scen, lite som ett fotbolslag innan match. Vi snackar igenom giget och bygger upp energin med att peppa varandra. Så när man kliver ut på scenen är man så taggad att ge järnet. Enegifylld heavy metal som sagt.

Hur ser framtiden ut för er? Vad är pågång?

Vi jobbar nu med att få färdigt vårat debut album. Det ska finnas tillgängligt att streama, till att börja med. Finns sen efterfrågan så kommer vi trycka upp fysiska exemplar.
Vi jobbar nu på att boka gig efter jul och nyår för att promota plattan. Vi hoppas kunna få tillräckligt med respons för något eller några festivalgig nästa sommar.

Nala

Magnus Fallgren – Sång, Gitarr

Biffen Jörgensen – Bas

Michell Jacobsson – Trummor

Vi finns på:

Spotify

Youtube /bandlegendice

Facebook /bandlegendice

Instagram /bandlegendice

Web www.bandlegendice.com

E-post: bandlegendice@gmail.com