Hugo

 

Vilka är ni och hur skulle ni beskriva er musik för de som aldrig hört er?

Mitt namn är Hugo Eliasson, 17 år (snart 18) från Lerum! Jag släppte min första singel 2017 som 16 åring. Skulle jag sätta ut en genre på min musik, vilket alltid är lite svårt, så skulle jag säga att det är nånstans mellan Radiorock/Countryrock. Det är blandningen av akustisk gitarr och elgitarr som utgör mitt sound ihop med min lite raspiga röst. Mina texter är många gånger baserade tunga ämnen.

Hur bildades ni?

Mitt band och jag började spela tillsammans när vi var omkring 13 år. Jag skulle delta i en musiktävling och vi blev ihop parade via skolan. Det visade sig att vi lät bra ihop och vi fortsatte spela tillsammans, så har det varit sen dess.

 
Var hämtar ni er inspiration?

Jag är influerad av många olika genrer och därför hittar jag min inspiration lite överallt. Främst hittar jag inspirationen hos stora rockband som Nickelback bland annat.

Vad är ambitionerna med bandet?

Ambitionerna är att bli etablerad och kunna åka på turnéer. Att kunna göra det man älskar och leva på det är absolut ett mål.

Beskriv er eller bästa spelning.

Vår bästa spelning hade vi förra året i Brewhouse. Det var fullsatt och vi lät riktigt tight! Vi hade riktigt bra drag i publiken under alla låtarna och när vi brände av min första singel som avslutningslåt sjöng alla med, då fick man en go gåshud kan jag säga. Det är sådana spelningar som gör att man vill fortsätta.

Vad kan publiken förvänta sig av er?

Man kan förvänta sig bra scennärvaro och jäkligt schysst live ljud!

Har ni några ritualer innan ni går på scen?

Vi har inte direkt några specifika ritualer, vi brukar dock alltid samlas i en ring och tagga igång varandra innan vi går på scen.

Hur ser framtiden ut för er?

Inte jättemycket inplanerat än så länge, förhoppningsvis blir de nytt låtsläpp till hösten!

Hugo Eliasson – Sång och Gitarr

Felix Holm – Bas

August Lignell – Trummor