Frances Bloom

Vilka är ni och hur skulle ni beskriva er musik för de som aldrig hört er?

Vårt skivbolag beskriver oss tydligen som en trerätters middag för svältande rock-fans, med inslag av metal, grunge och modern rock. Vi är nog beredda att skriva under på den sammanfattningen. Många av våra låtar är enkla, tunga och korta. Inga konstigheter, tungt ös från början till slut.

Hur bildades ni?

Det började med att vi komiskt nog splittrade vårt gamla band, Sherlock Brothers. Alla medlemmar förutom Alex som lirar bas med oss idag har någon gång under åren spelat i Sherlock. Så egentligen har vi bara bytt namn och uppgraderat medlemmar!

Vad kommer bandnamnet ifrån?

I samband med att vi skulle sätta bandnamnet var vi ute och spelade en del Nirvana-tribute. Vi körde en helkväll live med bara deras låtar, vilket passade bra eftersom vår sångare är Europas egen Kurt Cobain. Hur som helst, bandnamnet satte vi helt fantasilöst ihop från två av Nirvanas låtar och nu är vi fast med det. Ingen coolare backstory än så.

Var hämtar ni er inspiration?

Ofta kommer inspirationen när vi i bandet hittar gemensamma nämnare och börjar skicka låtar till varandra, både egna idéer och gamla dängor som vi hittat. Textmässigt handlar många av låtarna på vårt kommande album om ett slags krig som ständigt pågår, både inom en själv och med människorna i ens närhet. På så sätt är nya singeln Animal representativ för hela albumet.

Vad är ambitionerna med bandet?

Vi släpper just nu en låt var sjätte vecka, vilket passar oss riktigt bra. Det betyder att det alltid är något nytt på g, vilket håller igång både våra fans och oss själva. Vår målgrupp är ganska bred och ambitionen är att vara en självklar del av Sveriges rockscen inom ett par år. Vi har också planer på att komma ut på vägarna ordentligt de närmaste åren, både i Sverige och Europa.

Beskriv er eller bästa spelning.

Vi får nog ta en spelning som vi gjorde för ett par år sen med Sherlock. Det var i Madrid när vi var på europaturné som support åt bandet H.E.A.T. Det var 18 grader varmt i December, fans stod utanför och väntade redan när vi kom med bussen vid lunchtid. Kvällens show var utsåld och det nära 1000 pers i publiken, och varenda kotte sjung med! Och då var vi ändå “bara” med som support. Grym känsla!

Vad kan publiken förvänta sig vid en livespelning?

Fullt ös medvetslös! En energisk rockshow med mycket känslor helt enkelt. Man skall dock ha i åtanke att det är en rockshow, så i princip vad som helst kan hända..

Har ni några ritualer innan ni går på scen?

Vi haft haft mycket skit för oss genom åren. Vår sångare brukade ta Panodil med smak av svart vinbär innan varje spelning. Vår trummis var ett tag tvungen att äta en banan 20 min innan spelning och kunde heller inte spela utan tuggummi. Idag brukar det mer handla om att komma ner i varv, för att maxa energin när vi väl går upp på scen.

Hur ser framtiden ut för er?

Planen är att fortsätta släppa låtar under hela 2019. Responsen på senaste singeln Animal har varit över förväntan, så vi fokuserar extra mycket på den just nu. Det är riktigt kul att radio har fångat upp Animal, dessutom har det precis kommit ut en officiell musikvideo till den. Samtidigt ser vi fram emot att äntligen komma ut och spela de nya låtarna live. Följ oss gärna i sociala medier där vi annonserar kommande spelningar!

-Sång: André Andersson

-Gitarr: Fredrik Bjur

-Gitarr: Jerry Ossmark

–Bas: Alex Wikström

-Trummor: Andreas Lindqvist

Veckans band denna vecka är Frances Bloom och deras senast singel The Harder They Fall.