Flight Of Icarus

Vilka är ni och hur skulle ni beskriva er musik för de som aldrig hört er?

Vi är Flight Of Icarus, en Göteborgs-duo som lirar modern pop/rock. En hybrid mellan Roxette och 30 Seconds To Mars. Fokus ligger på catchiga melodier inbäddad i stora cinematiska ljudlandskap med kvinnlig lead-sång.

Bandet består av:

Oskar Frantzèn (Gitarr, Bas, Keys, Sång) (Ex: Miasmic Theory)

Elisabeth Särnefält Rösehag (Lead-sång)

Live består bandet även av:

Kristofer Bergman (Bas Ex: One Without)

Erik Söderman (Gitarr Ex: Nostradameus)

Joseph Astorga (Trummor Ex: Minora, One Without, Despite).. Joseph är även med och spelar på skivan och har gjort vårt artwork!

Hur bildades ni?

Vi bildades för drygt 2 år sedan (2016) då Oskar Frantzèn började leka med olika ljud och melodier hemma i sin studio. Elisabeth hängde ganska snabbt på tåget och det visade sig vara ett vinnande koncept. Vi spelade in en singel ”Dawn of A New Day” (finns som musikvideo och på Spotify) som vi släppte och fick ett fint mottagande. Vi skrev sedan ihop en skiva bestående av 8 låtar som nu är färdig och redo för att släppas!

Vi kom även snabbt i kontakt med ett management-bolag vid namn Blindfoldead International som har lagt ned mycket tid och kärlek i att få oss att se bra ut! Vilket vi nu gör!=)

Vad kommer bandnamnet ifrån?

Eftersom Oskar är ett stort fan av Iron Maiden så blev namnet en hyllning till dessa giganter. Det låter rätt gött i mun också och är även en intressant berättelse att inspireras av textmässigt.

Hur skulle ni beskriva er musik? Var hämtar ni er inspiration? Vad är ambitionerna med bandet?

Inspiration hämtas av allt som låter gött. En bra låt är en bra låt oavsett genre. Men fokus ligger på en snygg melodi. Oftast börjar en låt med att Oskar har hittat en snygg melodi på gitarren eller pianot och så bygger vi låten på den melodin. Elisabeth sätter sedan sin prägel på låten och vi skriver sedan ihop en text som passar till melodin. Texten kommer liksom i andra hand även om den inte är helt oviktig.. Orden måste passa bra i mun och rent rytmiskt måste det låta bra.

Ambitionen är att ha kul och skriva bra musik som når ut och berör folk! Drömmen om att bli stora rockstjärnor som lever på musiken har vi lagt ned för längesen, iallafall jag (Oskar).. Jag tål ju knappt alkohol längre.

Beskriv er eller bästa spelning. Var finns den bästa publiken?

Den är svår att svara på då vi aldrig har spelat live med fullt band. Vi har gjort några få enstaka akustiska gigs. Vi gjorde dock en spontan och minnesvärd spelning på Sweden Rock förra året.. Även om det var på ”Open Stage” men det behöver vi ju inte tala om här=).. Men det hade varit svinfett att få spela på Sweden Rock på riktigt nångång!

Vi kommer faktist att köra vårt första gig med fullt band i mars då vi släpper skiva. 17:e mars för att vara exakt. Vi hoppas på fullt ös och ett jävla tryck=)!

Plats: Teater Buratino (Göteborg) 17:e mars. Med oss denna kväll har vi även fantastiska Amforia (kolla upp!)

Vad kan publiken förvänta sig av er? Har ni några ritualer innan ni går på scen?

Vi vill med musiken frambringa en känsla av något positivt, något som finns där inne som väcker lyckliga minnen! Men vi vet knappt själva vad som kommer att hända.

Vi håller för tillfället på att repa ihop oss och det börjar låta bra! Det är dock knepigt att hitta olika ljud som passar live som rättfärdigar skivans ljud men det kommer bli mycket förinspelat då musiken är väldigt beroende av alla våra syntlandskap.

Vi tror dock det kommer bli stort och mäktigt. I mitt huvud så passar vi in i en stor arena. Det första gitarrljud som jag hittade när jag lekte i min studio var ett Logic-ljud som heter”Arena Ready” vilket då passar sjukt bra i sammanhanget!=)

Hur ser framtiden ut för er? 

Vi släppte nyligen singeln”Where the Stars Collide” från vår kommande skiva som med lite hjälp av vänner lyckades nå en första plats på iTunes rocklista i Sverige! Det var fett att se bandets namn före giganter som Toto, Queen etc.

Men vi släpper skiva med releasegig i Göteborg den 17:e mars och hoppas sedan på en mindre turné som följer upp releasen. Det kan vara svårt att få till det bara då nästan alla i bandet har familj och jobb som tar upp mycket tid. Men förhoppningen är att lyckas få ihop några datum för en miniturnè framöver. Vi hoppas även på att fler människor ska upptäcka vår musik för det tycker vi den är värd! Kanske att vi har något skivbolag på g också men det låter vi vara osagt för nu.

Vi finns på:

Spotify

Youtube

Facebook

Instagram

Web

E-post: