Eleine

Vilka är ni och hur skulle ni beskriva er musik för de som aldrig hört er? Kan ni kort presentera ert band och vilka ni är Var kommer ni ifrån?
ELEINE är ett symfoniskt metalband från södra delarna av Sverige, rättare sagt nordvästra delen av Skåne
Förföriskt, stilistiskt och monumentalt – det är så vi sammanfattas. Vi lägger stor tyngd inte bara på vår musik och text, men även på våra liveframträdanden. Tung metal, med orientaliska och storslagna symfonier samt att folk ska lämna med en upplevelse är vårt fokus. Vi albumdebiterade 2015 och har sedan dess haft äran att vara ute på turnéer med stora band som Moonspell och W.A.S.P. Vi har även spelat på grymma festivaler som både Sweden Rock och Gefle Metal. Nu släpper vi vårt andra album ”Until The End” och då väntar turné där ett utav stoppen är på Sabaton Open Air Festival i augusti.
Hur bildades ni?
Det började med mig, Madeleine, som grundade namnet och började samarbeta med ett skivbolag. Kort därefter kom Rikard med i bandet och är medgrundare till vad som idag är Eleine. Han är utöver huvud-låtskrivare, tillsammans med mig, även gitarrist och growlare/sångare. När hela målet och idén med Eleine var skapat hittade vi David Eriksson (trummor), Sebastian Berglund (keyboard) och Andreas Mårtensson (bas).
Vad kommer bandnamnet ifrån?
Jag började leta rätt avancerat efter något episkt namn, men kom på mig själv till slut att jag ibland har problem att både uttala och komma ihåg alltför svåra bandnamn. Så jag tog Madeleine, och tog bort MAD – då kvarstod ELEINE.

Hur skulle ni beskriva er musik? Var hämtar ni er inspiration? Vad är ambitionerna med bandet?
Inspiration hämtas från allt man själv upplever och, genom medkänsla/sympati, det man kan uppleva via andra.
Ambitionerna är stora. Eleine har ett stort mål i sikte uppdelat på många delmål. Turnera världen över för att fortsätta sprida vår musik och budskap – det är dit vi ska.
Beskriv er eller bästa spelning. Var finns den bästa publiken?
Vi har haft många fantastiska spelningar. Varje spelning har sin charm. Varje publik har sin charm – det är svårt att jämföra. Publiken i Tokyo var helt fantastisk, medan publiken i Sverige kan till en början vara mer blygsam i jämförelse – men de är minst lika fantastiska för det. Det passar inte alla att stå längst fram och headbanga järnet från början till slut. Det är olikheterna som gör oss intressanta och vackra, och så länge man är på plats för att njuta av vår musik och show så är man bäst i våra ögon! 😉
Vad kan publiken förvänta sig av er? Har ni några ritualer innan ni går på scen?
Man har sin egen lilla ”fokusbubbla” innan man går upp, men vi samlas alltid precis innan vi går upp, där Rikard håller ett litet pepp-talk och vi påminner varandra om att publiken ska få en jäkla show de aldrig glömmer bort. Showen för oss är minst lika viktig som musiken. Man vill absolut höra musik på konsert, men du vill ju känna någonting – det är då du minns konserten för resten av ditt liv.
Hur ser framtiden ut för er? Vad är pågång?
Vårt andra album ”Until The End” släpps den 23 februari, kort därefter väntar spelning på Harry B James i Stockholm den 10 mars. Utöver det har vi både bekräftade spelningar som är officiella och inte officiella – så vi ber alla att följa oss på sociala medier och hemsida för att hålla utkik om vart vi spelar härnäst. Det finns stora planer för 2018.
 
Madeleine ”Eleine” Liljestam – Sång
Rikard Ekberg – Gitarr, growl/sång
Sebastian Berglund – Keyboard
Andreas Mårtensson – Bas
David Eriksson – Trummor

Vi finns på: