Debbie Ray

Vilka är ni och hur skulle ni beskriva er musik för de som aldrig hört er? Kan ni kort presentera ert band och vilka ni är Var kommer ni ifrån?

Vi heter Debbie Ray och och släpper nu vårt andra album Slave to the system. Vi består numera av tre permanenta medlemmar.

Reine Heyer-Sång, Kompgitarr

Andreas Heleander-Leadgitarr

Håkan Strind-Trummor

Vi är är alla uppväxta i Herrljunga och känt varandra väldigt länge. Blandar man SkidRow,GnR och Metallica med FFDP, Nickelback och Velvet Revolver så har man nog något som skulle kunna liknas vid Debbie Ray…

Hur bildades ni?

Vi bildades utifrån spillrorna av ett tidigare band som hette Plan Nine där Reine; Andreas och våran dåvarande bassist Manx (numera Baby Jane) spelade ihop. När Plan Nine gick i graven så fortsatte Reine och Andreas att göra låtar och efter en tid ringde vi in Manx igen och rekryterade Håkan och bildade tillslut Debbie Ray 2005.

Vad kommer bandnamnet ifrån?

Vår dåvarande bassist Manx satt på den tiden uppe på nätterna och spelade in alla avsnitt av den fantastiska TV serien Kvinnofängekset på VHS. En av internerna (Intern 335571) i serien heter Doreen Andreson men kallas Debbie Ray. Därav namnet.

Hur skulle ni beskriva er musik? Var hämtar ni er inspiration? Vad är ambitionerna med bandet?

Vi brukar ju använda sloganen Swedish Hard Rock With Style. Kanske inte för att det säger så mycket, men det ligger gött i munner! 😉 Tror dom flesta brukar tycka att vi låter som gammal skön 90-tals hårdrock med en modernare touch. I alla fall så vi hoppas att vi uppfattas. Låtskrivarinspirationen kommer ifrån allt möjligt. Dels från våra gamla barndomshjältar såklart, men kanske ännu mer ifrån pop/rock som man kan höra på radion, man hör en snutt av en låt som man gillar och sätter sig med gitarren och försöker minnas hur den gick och försöker översätta det i nåt slags gitarriff eller sångmelodi. Och eftersom minnet är så dåligt så brukar det i slutändan bli totalt olikt det man hörde på radion. Ambitionen är att ha kul. Punkt!

Beskriv er eller bästa spelning. Var finns den bästa publiken?

Bästa spelningen måste nog ha varit på The Rock i Köpenhamn tillsammans med The Wildhearts.

Den roligaste har nog vart den senaste vi gjorde på Sticky Fingers tillsammans med Bonafide, och det pga den fantastiska Gbg publiken!

Vad kan publiken förvänta sig av er? Har ni några ritualer innan ni går på scen?

Folk kan förvänta sig ett tight och välljudande framträdande med massor av energi.

Hur ser framtiden ut för er? Vad är pågång?

Hoppas att framtiden för med sig att vi kan fortsätta spela in plattor och göra det vi gillar.

Inga spikade datum ännu, men till våren vågar vi lova att det blir ett gäng spelningar.

Nala

Reine Heyer – Sång/Gitarr

Andreas Heleande r- Gitarr

Vakant – Bas

Håkan Strind – Trummor

Vi finns på:

Spotify: https://open.spotify.com/artist/2uXeu1jxpl41IMo5puPZFT?si=wdLp0a8i

Youtube: www.youtube.com/debbieray

Facebook: www.facebook.com/debbieraymusic

Instagram: debbieraymusic

Web: www.debbieraymusic.com

E-post: debbieraymusic@outlook.com