Dahlia

Vilka är ni och hur skulle ni beskriva er musik för de som aldrig hört er? Kan ni kort presentera ert band och vilka ni är Var kommer ni ifrån?
Vi är Dahlia – ett alternativa rockband från Trollhättan/Göteborg. Med ett djupt och tungt atmosfäriskt ljud kombinerar vi melodi med klar sång, för att skapa en unik blandning mellan modern metal och pop.


Hur bildades ni? 
Under våren 2016 träffades Rebecka Haak och Jesper Westerlund, vi började skriva låtar tillsammans, lite spontant men på kort tid växte låtarna fram och vi bestämde då att, bilda ett band. Under vintern 2016 blev bandet komplett med Dani Delev och Andreas Eriksson. 


Vad kommer bandnamnet ifrån? 
Vi testade massa olika namn, men efter ett tag bestämde vi oss för att använda oss av DAHLIA, som är en väldigt vacker blomma och som finns i många olika varianter. Det speglar våra bakgrunder, då vi alla kommer från olika genrer.


Hur skulle ni beskriva er musik? 
Alternativ rock/metal 

Var hämtar ni er inspiration? 
Då vi kommer från olika genrer hämtar vi såklart inspiration från olika håll, men vi möts i ett gemensam sound, där våra instrument tar plats ihop. Vi inspireras t.ex. av band som Paramore, Bring me the Horizon (de senare), Periphery men även serier, filmer och händelser från livet.

Vad är ambitionerna med bandet? 
Vår ambition med bandet är att satsa stenhårt på att etablera oss som band, nå ut, synas och höras. Vi vill ut och turnéra och stå på stora scener runtomkring i hela världen.

Beskriv er eller bästa spelning. Var finns den bästa publiken?
Det spelar egentligen ingen roll hur många som är i publiken, vart ni är eller vilka ni är, ni är alltid den bästa publiken och vi spelar alltid vårt bästa för er!

Vad kan publiken förvänta sig av er? 
En energifull, visuell och musikalisk upplevelse. 

Har ni några ritualer innan ni går på scen?
Rebecka brukar vilja vara lite för sig själv precis innan vi ska gå upp – för att ladda energin och gå igenom showen, Dani brukar ta en öl och slappa, Jesper brukar affirmera och Andreas värmer upp och fokusera lite på egenhand. Sedan möts vi alla innan vi går upp på scenen och peppar varandra massa.

Hur ser framtiden ut för er? Vad är pågång?
Vi har precis släppt vårt debutalbum och ser nu framemot att spela mycket live runtomkring i Sverige för att sedan bege oss utanför. Vi ser ju också framemot att börja skapa nästa skiva, som vi alla kommer vara delaktiga i när det kommer till låtskriveriet denna gång. Vi har mycket på gång hoppas ni följer med oss på vår resa! Let´s go! 

 

– Sång – Rebecka Haak

– Gitarr – Jesper Westerlund

– Bas – Dani Delev

– Trummor – Andreas Eriksson

Vi finns på:

Spotify:

Youtube:

Facebook: www.facebook.com/musicbydahlia

Instagram: www.instagram.com/musicbydahlia

Web: www.dahliaofficial.com

E-post: 
musicbydahlia@gmail.com  
Delev.dani@gmail.com