Cormada

Låten Caught in the line of fire rullar under hela veckan på Pirate denna vecka, berätta om låten?

“Caught in the line of fire” är en av 10 låtar från vårt debutalbum “Music for generations to come”. En rocklåt med en refräng som förhoppningsvis fastnar i folks medvetande. 

Vilka är Cormada?

Cormada är fyra unga medelålders män som delar passionen för 70 och 80 tals musik. När vi bildade bandet så hade vi en klar bild av att Cormada är “klassisk tung gitarr rock”, eller som vi marknadsför det utanför Sverige, “Classic Heavy Big Riff Guitar Rock”.
Vi fokuserar på att skriva bra låtar som vi själva skulle vilja höra. Vi älskar att spela och vi vill gärna dela det med människor. Vårt mål att att många rockälskare ska få upp ögonen för oss.

Hur skulle ni beskriva er musik för de som aldrig hört er? 

Blanda en drink med 40 % “Thin Lizzy” 32 % “Whitesnake” och 28 % “Rainbow”.
Toppa det med Van Halens gitarrer och Aerosmiths energi. Då har du Cormada klart för dig.
Verkar det lite old school, HELL YEAH

Vad kommer bandnamnet  Cormada ifrån?

Alla som har hört “Dagens dikt” med Kalle Sändare vet. Det är en ordlek så vi säger att det kan betyda “Moder Sol” eller nått sånt. När vi startade bandet så kom vi på namnet tämigen med en gång så vi behöll det. 

Vad är ambitionerna med bandet? 

Att nå ut med vår musik till alla som älskar rock från 70. Att få komma ut och spela och ha en trogen publik som kommer till spelningarna. Om det blir hundra, tusen eller tiotusen spelar egentligen ingen roll. Bara att dom som kommer gillar det vi gör. Men vi har ju inget emot om det blir många och även utanför Sverige. Vi har fått bra respons runtom i Europa, mest i Polen och Portugal, så vi hoppas det är en växande trend 

Vad kan publiken förvänta sig av er? 

En rockshow full av energi. Få döda punkter kan vi lova. Vår inspiration är att få igång publiken och får vi igång publiken får vi ännu mer energi. Har man sett Cormada en gång vill man se oss igen. Det är en lagom ödmjuk målsättning.

Hur ser framtiden ut för er? 

Några gig i höst om all faller på plats. Annars ligger fokus på att få färdigt vår andra platta, förhoppningsvis nån gång på senvintern, sen kommer fokus ligga på att komma ut på turné och festivalspelningar 2020. Följ oss på sociala medier, där finns allt, videos, musik, bilder och massa gött.

Är man intresserad av komma kontakt med oss, tveka inte att  höra av er till
bandcormada@gmail.com

– Sång och gitarr: Magnus Fallgren

– Lead Gitarr: Torbjörn Haag

– Bas: Ken Olsson

– Trummor: Magnus Skoog