Black Cliffs

Låten Amazing rullar denna vecka på Pirate, hur kom den låten till?
Låten Amazing kom till på samma sätt som nästan alla våra låtar. Johan kommer med en ide till replokalen och tillsammans jammar vi fram alla byggstenar och formar låten tills vi har en helhet. Just låten Amazing har fått växa fram över tid. När Claes började i bandet och skrev en text till den så föll dom sista pusselbitarna på plats. Vi är grymt nöjda med låten som även är första singel från från vår EP Deeper som spelades in på Top Floor Studios i Göteborg. Vi vill passa på att tacka Jacob Herrman som har producerat denna låt och vår EP. Även ett stort tack till Roberto Laghi som har mixat låtarna och Dragan Tanaskovic som har mastrat låtarna Alla har varit ett stort stöd i denna kreativa process.

Vilka är Black Cliffs
Black Cliffs består av Daniel Larsson (trummor) Lennart Kullgren (bas) Johan Rutgersson (gitarr) Claes Hedström (sång). Bandet startades av Johan och Daniel 2016. Lennart även kallad Lelle kom in och tog över basen hösten 2017 och Claes började som ny sångare hösten 2018. Johan och Claes är bosatta i Stockholm och Daniel och Lelle är bosatta söder om Göteborg så det blir en hel del pendlande mellan dom olika storstäderna. Vi repar på både orter.

Vad kommer bandnamnet ifrån?
Betydelsen av bandnamnet håller vi lite för oss själva när det gäller detaljena men det handlar om en lokal förankring i Göteborgsområdet. En plats som vissa av oss återkommer till och har sina rötter i. Sen andas namnet en del rock n roll faktiskt.

Vad är ambitionerna med bandet?
Våra förhoppningar är att kunna utvecklas som band och etablera oss på den svenska musikscenen. Vi känner att vi från start har gått från klarhet till klarhet på en otroligt kort tid. Alla i bandet är kreativa personer som får utrymme att uttrycka sig genom musiken. Vi hoppas att vi kan hitta både publik och lyssnare i hela Sverige, men också utomlands. Oavsett plats ser vi fram emot att få möta våran publik.

Hur ser framtiden ut för er?
Om vi själva får bestämma så ser den ljus ut. Vi kommer att satsa ganska hårt på att komma ut och spela live nu till våren och sommaren 2020. Samma dag som vi hade radiopremiär här på Pirate så va det en radiokanal i USA som valde att spela en av våra låtar, så det känns bra, vi är på väg framåt.

  • Sång: Claes Hedström
  • Gitarr: Johan Rutgersson
    – Bas: Lennart (Lelle) Kullgren
  • Trummor: Daniel Larsson

Vi finns på:
Spotify Black Cliffs
Facebook Black Cliffs
Instagram blackcliffsofficial
Hemsida Blackcliffsband.com